Monday, 16 November 2009

.counting days...huhu

exam esok.... huhu, pastu selang sehari exam lagi, pastu takda dah selang-selang hari, exam je manjang sampai jumaat, exam semester neh amat memberi cabaran,huk2 orang len dah dengan selamba dok buat lambaian maut balek umah... aku pulak campur esok ada lagi 4 paper, hari terakhir pon aku exam lagi,hahahaha..... sabar kiki, sila bawa bersabar...


cik kotak dah siap packing dah, baju pun dah asingkan.. mana yg patut bawak balik, mana yg aku tinggal jea kat stor, semakin bertambah semester semakin pulak bertambah barang-barang aku, agak-agak by the time final year tahun depan, bapak aku terpaksa sewa lori nak mengangkut semua harta benda ajaib aku itu... takpa penang ngan perak dekat jea...haha


um tak sabar nak tunggu jumaat, sabtu jalan2 penang jap, ahad balek umah.... seronotnyee... sabtu aku ingat nak pegi cari buku-buku cerita secondhand book, macam novel omputih romantika ker thriller ker buat bacaan waktu cuti... yela kalu nak beli yang original punya mau satu pon 2, 3 puluh ringgit.. pastu aku nak p beli satu novel yang aku terjumpa hari tu kat popular, tapi sebab amat kering waktu tersebut, tak dapek nak beli....


em beg balek rumah, cuma cik lapty dan beg baju beberapa helai. kut.. setengah barang aku dah bawak balik umah dah itu hari, penat woo kalau nak bawak beg manyak2, rebut2 ngn orang naik feri, rebut2 naik bas... uh dekat penang pon penuh dengan pendatang jea, kadang2 takut gak, yela apa tak nya kalau naik bas rapid tuh, diorang lagi ramai dari kita...tapi selalu wat2 berani jea,konon la berani sangat...



uh, aku amat tak sabar nak balik rumah... huhu
windu ngn my family..huu…


tak boleh banyak sangat membebel, huhu..
esok exam,wink*
doakan kiki;)
amin..

kiki

Sunday, 15 November 2009

Citer lawak dekat nak exam….




Okeh, citernyee gini, satu malam sedang orang lain sibuk study dengan gigih, aku pun gigih gak, gigih p cari kawan aku sorang neh, budak kos lain. Dah janji lame dah dengan beliau nak amik gambar-gambar aku yg ada kat beliau, dekat nak akhir semester baru aku ingat balek nak pegi ambik… dah dapat gambar, sibuk la dok tengok, yela kenangan silam…hahaha..
Abih cambesa tutup laptop, nyembang2 la*orang lain studi, tetibe si mel cakap nak tengok notes yang ada dalam lapty aku, gigih la aku membuka kembali laptop…

Uhhhh… laptop tak leh nak login, asal aku login jea password aku maka keluarla skrin kosong. Aku dah mula sedih dah neh, takpa buka balek, kuarkan bateri la*cadangan mel, baca doa macam2 neh. Tak boleh gak. Aku dah malas dah, mel jea yg dok nolong tengokkan keadaan cik lapty,. Aku suspect musti laptop kawan aku tuh virus manyak, aku pulak malas nak scan2 pendrive*yea, ok aku tahu itu adalah bad habit.

Pukul2 pagi, sapa yg nak jaga lagi time tuh, dahla dalam laptop manyak notes lecture, memang la boleh baca kat si mel dan memangla waktu tu exam lagi 2 hari, tapi aku asyik dok memikir. Mel ada la gak cuba nak memformat, selepas aku bagi kepercayaan yg penuh kepada beliau, haha tapi at last beliau tak berani gak. Biasala aku lepas dah buat benda bodo(tak scan pendrive) baru nak menyesal….hahaha

So kitaorang pon, area pukul2 lebih jalan2 la kat noticeboard sebab banyak gak la orang yg suke iklankan perkhidmatan, jual barang, topup, penghantaran, sumenyee selalunya student2 la.. selalunya ada sorang akak neh nama kak mimi, dia yg tulun aku pasal format tapi no phone dia aku terlupa letak mana, mengong tol…

Jumpa la satu iklan, khidmat penghantaran pelajar and format laptop. Nama mar, aku bajet pompuan la kan, lekat pulak kat asrama pompuan. Agak2 dekat pukul3 aku messege, cakap ginila lebih kurang,
“salam, akak saya nak format laptop, em kena virus kot, agak2 boleh siap awal tak?”

Mel marah aku, yela pepagi buta sukahati jea message Tanya leh format laptop ke tak.. abih takde pulak dia bagitahu yg perkhidmatan dia sampai office hour je ker…kan?? lagi plak kalu aku tak message confirm betul2, aku susah hati, karang kalu aku susah hati aku tak lena pula nak tito,hahahaha.. alasan mengong.
Pagi tuh orang tuh balas, “boleh jea nak format, bagitau dok desa mana nak mai amik laptop”
Aku bagitahu la gini and gini, then dia balas balek, “sebelum tuh saya nak bagitahu, yg saya nie bukan kak mar, saya nie abg mar”

Toin,toin,toin, hahahaa.. abih nak wat macam mana, wat kering jela macam takda apa2 yang berlaku, bukan nye aku kenal sangat pon dengan encik tersebut,tapi malu tahap dewa gak la, biasala pura-pura macam takda apa berlaku waktu hantar laptop.. kejap je kot dia buat pasal haritu jugak aku dapat kembali my lapty, nasib baik gakla, laptop aku pon okey, sume files ajaib ada dengan selamat.. dan aku pon dapat pengajaran berguna,
  1. Sila scan pendrive
  2. Jangan memandai jea bagi gelaran kat orang.
Dan aku jugak dapat satu kisah lawak untuk diceritakan kepada anak cucu,huhu

Wednesday, 28 October 2009

.saya suka exam



huhu, untuk study week...


maaf blog ini tidak dapat diupdate buat sementara, tuannya sedang menemui kebahagiaan bersama timbunan buku2* yg sepatutnya di baca dari awal semester...hahahahaha*terpaksa gelakkan diri sendiri, amat suka perasaan ini, em maksud saya, perasaan nak menjelang cuti waaaaaaa...

so, semuga kita hepi2 selalu, nak pereksa ker, nak ape ker.... sila hepikan diri saudara saudari,
yay... cik kiki amat bersemangat waja;)

its a blast, hehe perlu ker??

~mohon maaf silap and salah, yg sengaja dan tak sengaja..huhuhuhu cik kiki yg teruk~


semuga kita berjaya, cha yok2...

kiki

p/s; sengaja menggunakan warna warnun utk memberi efek kgumbiraan pada diri sendiri....huhuhu

Thursday, 22 October 2009

Busy...*yela sangat,haha

minggu study week yg membahagiakn akan menjelang minggu depan,wah,*amat gumbira..haha, amat sinikal... ui, ok, ahad lepas depavali kan?? so ciki kiki ngan cik mel, cik bell and cik hawa telah menjalankan penjelajahan ke rumah cik kalai...huhu.. patutnya ramai, aina, iqa, hapiz, mint, el... mereka semuanya amat tidak dapat memenuhi jemputan kerana tuntutan yang tak dapat dielakkan...huhuhuhu... tengok gambar dah la ek?? amat malas...huhu


---
Kemudian lupa masukkan gambar, lupa sambung.

Tuesday, 20 October 2009

.Tentang dhiya oleh Syud



Huhu, rasa gumbira untuk novel neh. Amat hepi, walau cik kiki telah membacanya manyak-manyak kali. Terima kasih untuk cik syud, hehe * adakah beliau masih lagi menggunakan title cik dalam kehidupan beliau?? Em terima kasih kerana memberikan satu pengalaman yang indah selepas membaca novel ini. Em kenapa aku suka novel beliau???
Owh ayat-ayat yg di gunakan amat lah best, dekat kat hati, tiada la ayat mengikut skema sangat, ui to be true, ade ker kita semua menggunakan ayat bahasa melayu bercorak baku waktu bercakap dalam hidup?? ada la for certain time macam kita kat dalam kelas LKM, untuk bebudak USM, LKM tu subjek bahasa melayu wajib lulus, kalau tak kena repeat, huhuhuhu* aku amatlah tidak pandai berbaku dan amat teruk dalam tatabahasa, oleh kerana itu LKM aku hanya cukup makan, wah ‘confession of the studentholic’ neh…huhu`
Tentang dhiya neh cerita tentang Dhiya Nurlisa and Muhd. Azril Mustaufi…hoho, kedua-duanya amat blur. Kisahnya bukan la tentang pompuan yang amat ayu dan mengikut peraturan alam sekitar atau lelaki yang gagah perkasa berjuang mempertahan negara. Haha, tentang kisah biasa soal, how destiny can unite two soul. Caution: si dhiya neh bukan la gambaran absolute girl dalam mata si azril, dhiya pon tak pernah la nak perasan yang azril nie mempunyai gaya, mutu dan keunggulan…huhu, masing-masing hanya dok ingat benda biasa-biasa dalam hidup memasing, tapi masih la tak tahu yang perkara biasa-biasa diorang dok ingat tu la yang membawa keajaiban.. huh, amat sengal kedua-duanya.
Hmm manyak coincidence yang pelik berlaku dalam hidup memasing, mak azril cikgu sekolah si dhiya, keja satu banggunan yang sama, kwan azril sebenarnya sepupu si dhiya…. Wah amatla ajaib, huhu congrats wat cik syud sekali lagi kerana berjaya merealisasikan kepelikkan yang ajaib… so macam kawan si dhiya, si lia cakap, there’s some connection between them, macam walau jauh mana si dhiya tu pegi, alih-alih pusing kiri kanan, ade jea encik azril… owh lupa, ade jea encik azril dengan muka yang ala-ala blur gitu… thank for cik syud gak, lepas jea bace novel beliau tahun lepas*aku dah beli lama dah novel neh,hehe.. kalau jumpa je dengan taufu fa, kitaorang akan panggil azril mustaufi…hahahahaha, nama panggilan dhiya untuk azril..
Aku paling suka moment bila dhiya tanya kat azril, apa yang dia ter pijak kali neh.. kerana berdasarkan pengalaman lepas, em waktu masing-masing belajar lagi, si dhiya neh ade terpijak ‘cangred’ si azril… siap tinggalkan lambang selipar lagi,hahaha… sebab muka azril amatla tension waktu tu so si dhiya tanyala…
Dan azril jawab, sambil acukan tangan kat dada… something like gini la ayat dia, hehe aku tak berapa ingat “ u step on this, sambil tunjuk kat dada beliau”
Dan lisa yang blur, masih juga tak faham…. Huhu.. *korang faham ker maksud azril tuh??
Hmm kalau nak tahu apa yang jadi after that, sila beli novel berkenaan…
huhuhuhu
kiki;)

.mengang

aku amatla mengang ngn photobucket, neliau amat kedekut.. guna gambar sekeping pon nak ambik balek..huh, abih dah rosak entry ajaib aku before.. ala cik photo bucket, kalau nak gambar tuh amik je balek.. nanti orang cari gambar lagi cantik..*perlu ker nak wat link segala??? beliau tak tahu ke aku amat malas sekali....huh yang amat panjang

kiki*dengan mulut muncung nak marah..

Saturday, 17 October 2009

.kalaula hujan



hujan..huhuhu hujan...
huh, dah 4 pagi, aku tak tito lagi..uh amat tidak mengantuk.. harap hujan turun,huhu, bunyi hujan best... lalalalala... langit memang gelap jea malam neh, bintang pon takde... rindunya nak tengok bintang,

kiki yg tak boleh tito,huhu

Friday, 16 October 2009

.kenapa cik kiki tak patut balek rumah pada study week???

entry ini bertujuan sebagai peringatan bertulis kepada ownernye sahaja...;p


1. cik kiki masih belum habis menstudykan diri, otak agak blur dan kaki masih macam terawang-awang*bunyinya agak lawak tapi aku agak RISAU dgn diri sendiri,haaaaaaaaaaaa


amat banyak perkara yang perlu distudy, itu yang nampak jea...*huh


2.seperti semester2 yang lepas kalau aku balek, aku akan end up mengusung buku2 yang berat naik bas rapid, feri pulau pinang, bas balik umah kemudian ulang semula langkah2 tersebut.
kalaula ada keretapi dari usm terus sampai rumah...ui, impian kosong jela


3. rumah adalah surga makanan, terlalu banyak makan membawa penyakit MALAS+TIDOR, dan kedua-dua penyakit ini amat membahayakan aku yang tengah diet*eh, silap tengah nak study.
makan dengan banyak...


tidor dengan selesa...

4. di rumah, sahabat baik aku menanti dengan sabar utk memanipulasikan fikiran dan minda suci murni aku iaitu cik TB ajaib.

walaupun kat rumah, kami cuma ada tivi hitam putih, aku tidak dapat menghalang diri menonton beliau dengan jayanya.


5. aku juga sedang membajetkan matawang dengan jayanya, dan kalau aku balek mak aku yang memiliki kuasa psychic akan mengetahui keadaan aku dengan amat mudah.


mungkin aku terpaksa menutup muka begini dihadapan mak, utk megelakkan mak melihat terus ke mata masyarakat yang bankrap seperti aku*sebenarnya agak malu dgn diri sendiri,waaa


confession; sebenarnya aku amatlah ingin balik umah, nak peluk mak ayah, tengok my adik bucuk asya, chado, puan sri pot(my kucen).... em mungkin 21/11 baru aku balek, paper last 20/11.. start exam 2/11, banyak sgt gap in between thats why la lame benor exam den. uh, cha yok2 kiki... anda akan berjaya semester neh*kata kat diri sendiri

siapa saja yang nak amik exam, gud luck.. usaha, doa tawakal, insyaAllah kita semua akan berjaya...

selamat pagi jumaat yang indah,
kelas pukul8,huhu

kiki.

Tuesday, 13 October 2009

.what hurt the most??

.uh okey, tadi last lecture for my structure and grammar in english class..em kitaorang belajar tentang communicative functions and typical pattern and something2 yg relate dgn grammar which tak perlu lah di mention dgn begitu detail(wah, amat malas sekali statement beliau,haha)

.so kitaorang tadi ade la tgk sentences structure from beberapa jenis lagu... and lagu nie jadi pilihan our Dr.xxx.. wah lagu yang bez and amatlah mendalam maknanya..dan cik kiki nak share kat sini serta membuat ala2 review gitu.. tapi bukan la review in grammatical aspect,haha



.what hurt the most??
I can take the rain on the roof of this empty house
That don't bother me
I can take a few tears now and then and just let ?em out

I'm not afraid to cry every once in a while even though
Goin' on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I'm okay
But that's not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

It's hard to deal with the pain of losin' you everywhere I go
But I'm doin' it
It's hard to force that smile when I see our old friends and I'm alone
Still harder gettin' up, gettin' dressed, livin' with this regret
But I know if I could do it over
I would trade, give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

What hurts the most
Is being so close
And havin' so much to say
(Much to say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do, oh
Oh yeah

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo


.em memula aku nak review la konon, tapi aku tak pandai nak cari kata2 best nak digunakan. haha so bace je la lirik tuh, em nanti kalau ada masa kita msukkan lagu dia pulak..hoho

kiki

Saturday, 10 October 2009

.bosan

huhu...
sedang memcantikkan blog(kononnya)
aku tak tahu nak wat apa,
actually manyak benda leh wat,
study ker,
hahaha

selepas wat lawatan sosial ke manyak blog,
wah, blog aku paling tak cantik, bersawang, berdebu
dengan gaya penceritaan macam kanak-kanak ribena,
main letak jea..
kesian kat cik blog..

so wat azam neh,huhu
nak memblogkan diri betul2...

cha yok2 kiki..

.hari minggu

.huhu selamat pagi yg indah
duh, dah tak pagi lagi
selepas beberapa hari tak tito,huhu
kalau tito pon ala2 jea
bahana yg diri sendiri buat
cik kiki yg perasan optimist mengumumkn "semuanya dah setel"
haha maksud sy assignment

.hari minggu dah menjelma,huhu
hari minggu adalah hari yg bagus utk kita;
mengemas sawang bilik
mencuci pakaian ajaib
balik kg??
tonton citer2 ajaib dalam lapty(dgn muka tak sedar diri yang exam bakal berlaku tak lama lagi)
yay
yay
haha

.bangun tadi baru dapat msg ajaib dr my mak
"mak masak laksa hari ni, mkan sorang jea, adik tak suka, syahrul mkn sikit je, tula nape hg tak balek"
ghee
komen dar msg mak den,
mak memng tahu aku kaki makan
aku suka laksa
hehe
sebenarnya mak rindukan aku tuh,haha
buat laksa(which is makanan feveret aku)sebagai lambang ingatan kat aku,
wah,banyak betul alasan utk jadi perasan

.nak tepon mak neh
tata


.ada

aku ada...
tak pegi mana2,
masih ada

*sedang pikir nak bebel apa kat sini,huhu

Thursday, 8 October 2009

.survey basic, fav, random

basic
name:: siti nurshakirah suhaimi
age:: 20 to 21,hehe
birthday:: 15 dec 1988
where u were born:: sg petani kedah
currently living:: penang n perak
eye colour:: black
happy with it?:: ya
hair colour:: black
happy with it?: ya

favourites
food:: mak masak,huhu
colour:: green n blue
drink:: ape2 jea
number:: 5 and 8, em 7 gak
letter:: k for kiki,hehe
person:: sapa ek?
celebrity:: xde pon
country:: where my love ones is
game:: plant, tanam pokok ajaib
tv show:: manyak movie
song:: 1,2,3,4 by plain white t's, em write you a song, hehe manyak la
singer:: xda, dengar lagu bukan sebab penyanyi, tp sebab lagu yg bes..huhu, maaf
band:: hairband??hehe
clothing brand:: cantik, murah, selesa, tutup aurat
shoe brand:cantik, murah, selesa:
month:ntah, tak pnah terfikir:
day of the week:hari yang happy minggu
fast food:sume suke,haha
animal:cat
magazine:ntah
book:fiction mcm novel2 ajaib
cartoon:sponge bob,adik aku yg sukee
fairytale character:sleeping beauty, reflect my ownself yg suka tito,haha

this and that
coke or pepsi:coke
cat or dog:cat
basketball or football:football
obese or anorexic:or,hehe
chocolate or vanilla:vanilla with chocolate topping,hehe
adidas or nike:nike
blind or deaf:happy
fruit or vegetables:fruit
msn or yahoo:yahoo
myspace or bebo:blogger
black or white:green
money or love:love
love or friendz:both
cute or hot:cute
hot or cold:warm, wah nampaknya aku tak menjawab soalan
rough or smooth:smooth
colour or blk and white:colour
sky or sea:sky, dapat tgk bingtang, eh tapi kat sea bintang nampak cantik..huh

the last
time u cryed:3days ago,haha
person u called:mom
person who called u:mom
person u hugged:my fren
person u touched:iqa, my fren
person u kissed:kissed pipi asya(my adek) waktu nak mai sini
thing u said:yay
song u sang:dan by so7
song u listened to:bukannya satelit by elyana
movie u saw: final destination, download tenet nyer version, tengok ramai2 kat bilik..hih
time u ate:jap tadi, biskut jek
time u dyed ur hair:tak penah pon
time u had a shower:last nite, lom mandi neh..hehe bocor rahsia
time u cleaned ur teeth:pagi tadi

word assosiation
animal:planet
bed:time
people:complicated
green:lungs campaign,haha
homeless people:kesian
anorexic:hmm
drink:tea
candle:light
mirror:on the world
ball:kaya ball, sedap..hehe
cat:pot2, my kucen ajaib

can you
kiss ur elbow:nope
touch ur nose with ur tongue:tak boleh
make ur shoulder upside down...i can:tak berani nak wat pon
sing good:haha
draw good:contengan ajaib leh la
put ur leg over ur head:hampir boleh,hehe
predict the future:takkan boleh
live without ur family:takkan boleh

randomz
star sign:sagi
nicknames:kiki, kirah, kakak, tayong(sebutan kanak2 utk kak yong,haha, shakira
siblings?:3 adik
if so..whats there names and ages:syafiq 19, syahrul 16, asya 8
any pets:yup, seekor kucen bernama pot2, nama penuhnya tellypot
if u were a crayon what colour would u be:green
is ur room messy:rite now, totally messy
glasses/contactz:both, agak rabun..

have you ever
skipped skool:hehe pnah2, manyak2
faked being sick:depan my ayah, tlg jgn bgtahu eh??
killed someone:dalam games?? consider tak??
read the WHOLE dictionary:tak pnah pon, tak mempunyai mental lexicon yg agak membanggakan masyarakat,haha

kiki

Wednesday, 7 October 2009

.survey cik kiki





1. When you look at yourself in the mirror in the morning, what's the first thing you say?i juz smile
2. How much cash do you have on you?rm40,hehe
3. What's a word that rhymes with "TEST"?exam..hehe tak ryhmes ker??
4. Favorite planet?happy planet
5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?my adik, syafiq
6. What is your main ring tone on your phone?bintang by air
7. What shirt are you wearing?green baby tee
8. Do you "label" yourself?ntah
9. Name the brand of your shoes you're currently wearing?selipar jea,haha
10. Bright or Dark Room?depend
11. What were you doing at midnight last night?assignment
12. What did your last text message you received on your cell say?ki nak tajuk buku, nak buat bibliograpy..huh??
13. What's a saying that you say a lot?merepek
14. Who told you they loved you last?aisha, my adik
15. Last furry thing you touched?ntah
16. How Many Drugs Have You Done In The Past three Days????
17. How many rolls of film do you need to get developed?bila pula aku nak berlakon filem??
18. Favorite age you have been so far?17 hehe
19. Your worst enemy?ntah
20. What is your current desktop picture?bintang
21. What was the last thing you said to someone?nak pegi toilet jap.
22. If you had to choose between a million bucks or to be able to change a major regret?change my major regret
23. Do you like someone?hmm
24. The last song you listened to?1,2,3,4 by plain white t's

Tuesday, 29 September 2009

.sila gembira selalu


harap semua orang gembira.
*sigh

Sunday, 27 September 2009

.it will be okay


saat untuk kembali kepada normal cuti pon dah nak menghabiskan dirinya. esok test,*impian hidup aku utk minggu neh, hehe... dan esok juga ada presentation*wah permulaan minggu yg penuh keindahan, ayat yg berbau sinikal tak lain tak bukan ditujukan utk diri sendiri. tu belum lagi minggu depan menjelma, dengan perasaan bangga sekali cik kiki mengumumkan bahawa aku ada beberapa esseyment yg membanggakan masyarakat yg harus dihantar;
a study of grammar, human coms, psaiko *sampai aku sendiri dah psaiko. aku banyak main, aku kena ada orang guide aku, macam my mummy. dan kalau kat sini, kalai and melissa yang banyak tolong ketuk kepala bila aku tak sedar diri, banyak main, banyak berangan. aku suka macam tu, kawan yang akan tegur kita bila kita buat salah, tanpa rasa takut kita kecil hati sebab dia fikir yang terbaik utk kita....

aku bersyukur pada Allah sebab dalam hidup neh aku jumpa semua orang yang membahagiakan aku, yang buat aku gumbira. dan aku harap aku pon membawa banyak kegembiraan pada semua orang yang aku kenal. aku cuba sedaya upaya, tapi rasanya kena usaha lagi. aku gumbira dengan kawan-kawan, kat sini mel, kalai, iqa, aina, bell, lyn....

dan aku selalu harap, nanti walau macam mana jauh pon aku dengan kawan2 yang aku pernah kenal seumur hidup, bila sampai ketemu lagi... kita boleh bersembang dengan nada biasa, gumbira.*mungkin aku nie terlalu percaya tentang hepi ending, haha...




it will be okay in the end if its not okay, then its not the end....

.penat

aku penat, pening kepala dengan mata rasa tak selesa..
aku penat, jantung berdegup kencang dengan nada aku tak tahu..
aku penat,
aku penat,
bila semua kepenatan neh bercantum,
aku harap dapat tido dan bangun dengan rasa gembira esok..
penat sampai mata tak nak lena,

Saturday, 26 September 2009

.kuiz lagi

em tengah dok mengechek akak facebook, pastu adalah dapat invitation wat kuiz neh.. kuiz tentang tarikh lahir.. dan inilah jawapannya, aku lahir 15/12/1988(sila catatkan tarikh tersebut dalam planner anda..haha)




no.6
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini.
Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja.(sila pastikan mak den tak baca ayat ini..)
Anda sangat pandai dalam pelajaran (yeker? patutnya ayat sebegini, anda suka melewatkan study dan banyak main dan berseronok)
dan pengurusan perniagaan.(ni pon salah, patutnya ditulis, aku sebagai pembeli yang bijak)
Anda seorang genius(nak termuntah..),
baik hati (yeker??),
mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak(ni lagi nak termuntah hijau). Semua benda yang baik akan datang pada anda(amin, insyaAllah).
Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda.(true.. aku masih mencuba sedaya upaya)
Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. (harap aku dapat jadi macam tuh,huhu)
Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.(hmm... belum ketemu lagi,)

kiki yg suka berseronok

.berjalan-jalan

huhu, selamat pagi dunia.. haha, tadi pergi berjalan-jalan di bukit jambul, em cik izian my bes friend dari form1 ada datang ke bilik ajaib aku... so sebagai tuan rumah yang bestari, aku membawa dia berjalan-jalan lepas balik dari library tadi... mula-mula pegi bukit jambul aka bj pastu p tesco jap.

adala beberapa splendid moment yang terjadi tadi, haha... gambar adalah seperti dibawah;
aku dah penat nak taip, upload gambar jela ek..
cik kiki yang sedang perasan di dalam sebuah kedai*aku tak beli pon spek tuh...haha





cantik tak??kasut pink kaki aku, grey milik izian*kitaorang tak beli pon kasut berkenaan, saje je perasan-perasan jap...


kasut yang agak cantik... ade riben2 dan tumit tinggi*sesuai untuk orang yang rendah seperti aku..haha


kasut yang nampak biasa tapi percayalah, selesa*huhu(walaupun selesa, kami tak beli pon kasut berkenaan)


kasut untuk formal-formal, tapi suka hati la kan kalau nak pakai waktu bila pon..hehe*aku suka yang warna putih izian pakai.. cun kan??(kitaorang tetap tak beli, ongkos takde)


cantik tak??huhu, yang grey tuh cantik kalau tengok betul-betul*em harga dia pon cantik sebenarnya.. haha, aku tak beli pon..

biasala kalu berjalan-jalan window shopping, sure banyak mende-mende yang cantik, huhu. mende-mende yang cantik sedemikian aku hanya mampu jadikan kenang-kenangan melalui gambar-gambar di atas*ayat yang syahdu kononnya.

em nak wat confession sket, aku ada beli sepasang kasut warna hijau yang bagi aku amat berbaloi, sebab cantik+murah+selesa yang paling penting...harganya rm15..em berbaloi tak?? huhu



so sekian sajalah post tentang jalan-jalan neh.. gumbira-gumira selalu..

p/s; window shopping adalah antara penawar tensen dan kesedihan yang bagus*kata-kata dipetik daripada cik lala(bukan nama sebenar)haha


kiki aka shopper






Friday, 25 September 2009

.jap

huhu...
nak pegi mandi jap lepas penat online.. zohor pun da masuk then nak pergi cik library jap.. pastu nak pegi jalan-jalan jap... hehe awal-awal pagi lagi mak aku dah telefon.. risau sebab hostel waktu neh tak ramai orang, insyaAllah tak ada apa-apa...
ui belum lunch, lapor..huhu
baru datang sehari, dah rindu umah balik....

p/s; semalam si mel and kalai ada bagitahu creepy story kat sini beberapa hari lepas...hahaha

.tarikh kelahiranku

tengah online kat akak facebook, pastu wat la satu kuiz tentang tarikh lahir... huh sengal tol, cuba korang tengok apa yang kuiz neh kata kat aku...

Tarikh kelahiran anda adalah 15

Ciri-ciri individu kelahiran 15
+ Seorang yang tergolong dalam golongan orang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu.
yang tak serius tuh mungkin betul gak kot, ha la kot sebab aku tak fikir panjang...

+ Namun begitu, selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah.
yeker?? penuh perhatian macam mana??haha

+ Sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang huru-hara.
entahlah, ye kot.. tapi kalau huru hara yang hepi aku suka... kalau yang tak hepi, sedih, macam perang ke rasanya semua manusia tak suka..

+ Dalam soal cinta, dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya.
entah no komen.

+ Namun begitu sikapnya disenangi olih kawan-kawan.
tu kena tanya kawan2 la...

Thursday, 24 September 2009

.em bebel jap

malam neh gelap lagi, macam malam-malam selalu kat usm neh, penang memang selalu hujan... tapi
walau sejauh mana perasaan aku suka tengok hujan, tapi tak sesedih bila tak ada bintang lansung
yang menjengah langit. huh, mengong aku neh...

aku baru sampai dari rumah tercinta ke bilik ajaib neh, sunyi sepi betul. tak ada orang kat
hostel... kawan-kawan aku kalai, mel, mint, el ada la.. si mint, mel and el budak sabah sarawak
so cuti seminggu dua diorang tak balek.. kalai budak penang jek, balik umah tak sampai 10 minit,
mak aku agak payah nak benarkan aku membalikkan diri awal, mood raya tak habih lagi..hehe.
dari time aku sampai petang tadi sampai sekarang,

mak aku dah,
telepon sekali tapi aku tak angkat, *mandi
telepon pula kali kedua aku pegi ambik air, *bekalan air kat bilik dah habih..huhu
ayah aku message tanya,
"kakak kenapa tak angkat mak hang telefon, mak hang risau.."
dan baru sebentar tadi mak aku message lagi...

moral of the story; mak kita semua memang sayang kita, dan walaupun aku neh asyik
lalai dan leka, aku pun sayang mak aku...sayang ayah gak...

aku neh ada masalah dengan charge telefon, sebab aku selalu lupa. sedar-sedar bateri dah habis.
aku cuba sedaya upaya untuk mengingatkan aku dengan keadaan ini seperti;
sebelah bantal aku tidur, aku letakkan akak charger.. tapi most of the time sebab aku
selalu tidur lambat, dengan mata dah mengantuk amat..
aku tak ingat pun kat akak charger kat sebelah bantal,haha dan aku ended up,
tak charge tepon..



pelik kan?? kita banyak lupa, dan pelik jugak bila hati takkan dapat lupakan sesetengah perkara..
dan kalau hati atau akal tak dapat lupa sesuatu perkara tu, adakah tu tunjukkan yang perkara tu
penting atau sebaliknya..

kiki melalut lagi,
sengal..
gumbira semua eh..

Tuesday, 15 September 2009

Tengok bintang

aku paling suka bintang, macam bila kita pandang langit gelap, gelap itu jadi hilang sebab bintang... entah aku tak tahu untuk cakap kenapa dan mengapa, waktu sekolah menengah aku banyak habiskan masa tengok bintang-bintang kat langit, aha*waktu muda-muda, aku dengan sorang kakak sepupu selalunya akan buat air teh sorang satu mug dan habiskan masa bersembang bawah pokok depan rumah... tengok bintang. .

aku nie terlalu banyak berangan, dan terlalu optimist dengan angan-angan tu, banyak mencipta angan-angan dari gugusan bintang kat langit. lupa. lupa yang ...


---
Sambungan ayat yang di biar, kemudian...

.kita semua mencuba



kita tak boleh hidup dengan jadi sceptical dan meragui semuanya, dan buang semua rasa percaya kita pada orang lain, aku percaya hidup nie, we need each other.. macam we complete each other. tapi sejauh mana 'complete" tu hingga kita dapat meletakkan our whole kepercayaan. dan kita tahu walau apa jadi, dia takkan rosakkan kepercayaan tu. susah kan dunia?? kadang-kadang orang yang paling dekat tapi sebenarnya adalah yang paling jauh, dan lebih kesian bila kita tak sedar "kejauhan" tuh.

aku optimist, bukan yang terlalu optimist tapi aku harus menyebut selalu yang aku optimist agar aku terus... bohong kalau kita tak rasa apa-apa dengan apa yang berlaku dalam hidup kita, tapi dengan rasa suka atau sedih, kita kena bangun.. sedih dan kecewa bukan alasan untuk rebah dan jatuh.(bunyinya terlalu indah bila kita tulis, haha realitinya kita semua manusia)

seperti mana kita pernah menangis sebab terluka dengan sesiapa, malah mungkin sesiapa juga pernah merintih kerana kita. bila marah dan sakit hati datang, kita marah sangat tapi entah masa depan kita ketawa gembira dengan orang yang sama. kita tak tahu. mungkin betul hidup ni bagai roda... tapi tetap, putaran roda tu kita tak tahu. kita cuba, kemudi roda tu, putar ikut putaran kita, tapi masih kita takkan tahu, roda yang sama akan berhenti atau terus berputar. dan kalau berhenti, adakah roda tu akan berhenti ditempat yang kita suka?? tapi sejauh mana kita mencuba, sejauh itu jugalah mereka yang lain juga mencuba,

semua orang mencuba, bukan cubaan kosong... tapi mencuba dengan banyak harapan bahawa bahagia akan ada di akhirnya...


kiki