Wednesday, 31 March 2010

.rabu, test dan future exam



semalam rasa "lost". owh rasanya setiap hari juga rasa lost bila berkait dengan asignment dan segala hal, sebab dengan pengetahuan sendiri yang amat limited, tentang studies dan juga tentang orang, saya memang lost. kadang-kadang rasa sudah tahu sangat,hihihi~ over confident. kadang-kadang rasa mengong yang teramat. heh!!! sengal punya perempuan, apa yang direpekan ini???

anda sedang buat semua orang lost tahu??
okeh, drop the subject.

sila hidup seadanya.

hari ini hari yang indah. saya ada sebuah test dan speech yang telah berjaya diharungi- tahniah kiki!!!

;) keputusannya masih belum tahu, tapi tak salah kan untuk ucap tahniah pada diri yang berjaya went through it?

sukahatila, nak cakap tahniah gak!!!
heheheehe...


quote dari lecturer for my english literature subject: seems that you all quite sceptical about final exam, its just an exam anyway, like the one that you went through since you primary school.

ahahahaha, itu kata-kata beliau selepas beliau sudah memberi pembayang soalan exam, macam no satu soalan apa sampai enam, owh bukan bermakna detail, something in general but more focus la, the rest student punya effort la. ye tak? 

selepas semua orang sudah get ready nak pulang, dan juga beliau sudah call it a day" memanggil sebagai hari",
ramai sangat yang mula mengasak dengan soalan, okeh yang sepatutnya ditanya dari awal semester.
saya juga menyibuk menanya empat soalan yang tak pernah terfikir pun untuk ditanya sepanjang semester.


adakah kita terlalu sceptical tentang final exam?? 

tanya soalan adalah untuk unleash our confident, i think?*different social context, result a different way of intepretation-ngeeeh..

sekejap lagi mahu kekelas PR, 530-630.


;) smile along the way
.cik kiki.






Tuesday, 30 March 2010

.things you don't know about me today-survey

teddy bear sapa la letak merata neh???
photo tiada kena-mengena dengan entry




amat lama tidak membuat survey_ayuh survey!!!

What is on your bed right now?
my self, laptop, bantal-bantal n cik selimut

What's your favorite word or phrase?
suka hati laa and err rasanya/ i think?

Name 3 people who made you smile today?
alisya and afikah(my lil cousin yg drop by ngn cik yah tadi)

What were you doing at 8 am this morning?
siap ke kelas

What were you doing 30 minutes ago?
sedang balik ke bilik

What is your favorite holiday?
yg saya happy

Have you ever been to another country?
na

What is the last thing you said aloud?
wow hebat wow wow hebat hebat(lawan sorak)

What is the best ice cream flavor?
choco

What was the last thing you drink?
air masak

What are you wearing right now?
tshirt labuh untuk tido

What was the last thing you ate?
bun kacang

Have you bought any new clothing items this week?
amat tiada

When was the last time you ran?
last sunday(main pijak bayang-bayang dgn iqa)

What's the last sporting event you watched?
temasya olahraga tahunan

If you could go anywhere in the world, where would you go?
place i belong too..ngeeh

Who is the last person you sent a comment/message on myspace?
i dont myspace

Ever go camping?
yup

Do you have a tan?
tan semulajadi,hahahaha

Have you ever lost anything down a toilet?
hope not

What is your guilty pleasure?
mengusik adik

Do you use smiley faces on the computer alot?
yup

What did your last text message say?
mama dah dekat nak sampai ni *(thats my mak cik)

Are you someone's best friend?
ya

What are you doing tomorrow?
hoh!!! busy day

Where is your mom right now?
home and heart

Look to your left, what do you see?
wall

What color is your watch?
green

What do you think of when you think of Australia?
kanggaroo

Ever ridden on a roller coaster?
wish to try,huhuhu

What is your birthstone?
tak tahu pulak

Do you go in at a fast food place or just hit the drive tthru?
more concern on the food,hehe

Do you have any friends on myspace that you actually hate?
i dont even have myspace!!!

Do you have a dog?
no, and wont

Last person you talked to on the phone?
my mak cik

Any plans today?
buat keje, cari bahan asignment, lipat baju, and bla bla bla

Are you happy?
elaborate the questin please??

Where are you right now?
hostel room

Biggest annoyance in your life right now?
my otak and barang-barang saya serabut and messy

Last song listened to?
semua tentang kita by peter pen

Last movie you saw?
paranormal activity(yesterday), 1st 30mins i ended up tertido~ngeeeh

Are you allergic to anything?
err frog

Favorite pair of shoes you wear all the time?
selipar tesco color hitam corak love

Are you jealous of anyone?
hah? jap fikir..

Are you married?
not yet

Is anyone jealous of you?
how should i know??

Do any of your friends have children?
ya, some

Do you eat healthy?
hehehe~did i?? tanya balik kat diri sendiri berkali-kali

What do you usually do during the day?
bla bla bla

Do you hate anyone right now?
nope

Do you use the word 'hello' daily?
nope

How old will you be turning on your next birthday?
22

How did u get one of your scars?
demam campak, seterika tangan sendiri-macam bengong jee



.cik kiki.
; j

Monday, 29 March 2010

.sakit dihati selamanya :c






cerita yang di attach dari email, sudah lama, baca dan lupa, mungkin best untuk kongsi disini;)
sesiapa yang ada kiriman best, sila hantar ke email, hahahahaha saya amat tiada cerita menarik.... okeh sekarang sedang mula fikir apa nak tulis untuk entry selepasnya....;P



WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti). Kamu, tulang rusukku!


Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukanmasing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.


Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
 

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

 
Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit dihatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

 
Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.


LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telefon saya kan? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..." 



Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban nahas kapal terbang. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit di hatinya. Akhirnya dia sedar bahawa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.


*sedey*

 

Sunday, 28 March 2010

.jangan jadi juri dan hakim tanpa tanggungjawab




satu peristiwa berlaku hari ini.


ada sesiapa pernah ambil tanggungjawab sebagai juri atau hakim sesebuah pertandingan, "tanggungjawab yang besar" adalah nak mengadili seadilnya dan meletakkan sesuatu pada tempat yang benar. nampak mudah???

amat tidak.
tanggungjawab berat.
sebab itu kita boleh kira bilangan hakim, okeh, ambil contoh hakim kat malaysia, agak-agak kalau suka hati berjalan-jalan kat pasar malam, anda akan jumpa seorang atau dua orang hakim selang setiap gerai? mungkin akan jumpa seorang(kalau nasib baik) tapi adakah dia akan pakai satu tag nama yang besar dan mengaku "saya seorang hakim"... takkan,

saya amat kasihan pada mereka-mereka yang memanggil diri sebagai hakim tapi tidak menghakimi dengan sebaiknya. meletakkan nilai kejujuran diri di tahap yang paling bawah, maaf saya sudah cuba mencari bahasa yang paling enak. dan berfikir berkali-kali haruskah menulis di halaman ajaib milik sendiri, saya mungkin bukan baik sangat, tapi saya tidak mahu jadi seperti kamu, membuang nilai adil dan jujur hanya kerana "kamu rapat dan baik" atau "kamu pemimpin mereka". layakkah seorang pemimpin membenarkan anak buahnya menang tanpa usaha, hanya kerana kamu seorang hakim???


maaf, saya sebelum ini amat tidak ambil kisah tentang kata-kata tentang kamu dan anak buah kamu. kerana saya tak pernah mengenali secara detail, rasanya saya agak tidak layak untuk membuat justifikasi tentang kamu. hari ini saya sudah faham, rasanya amat lawak kerana tidak sangka disaat kita hendak menang kerana daya usaha sendiri, seperti kita yang takkan pernah mengambil barang yang bukan milik sendiri... 
saya lihat kamu buat, itupun dengan perasaan bangga.


saya sudah ada tanggapan buruk, maaf..

saya tak suka mengaku benda yang salah, 
macam kamu dan mereka buat.
mengaku benda yang bukan milik sendiri,

sukan tu seharusnya benda yang sihat,
maaf untuk cakap ini,
tapi sukan hari ni dah tercemar dengan mentaliti kotor...
jadi hakim sendiri,
letak markah sendiri,
dan sandang semua kategori,
sedih sebab "kamu dan mereka" tak dapat sebarang piala atas tiket olahraga??
jadi sebab itu kena adjust sedikit sini dan sana agar menang,
cagar nilai jujur dan adil,
untuk dapat nilai kemenangan,
walaupun "kamu dan mereka" memang tak buat apa-apa untuk itu,
terang-terang ada yang lain,
sangat-sangat jelas,
ini semua dunia,
untuk dapat dunia, 
cagarkan salah dan silap,
cagarkan dosa dan pahala,


menang tapi malu, apa guna, semua orang tahu,
bohong kalau tak ada perasaan bila lihat semua orang jerit cakap "bantah dan salah"
rasanya hari ini dapat tidur lena??
sebab menang?
tidurlah*saya cakap itu dengan nada cynical







*ini cerita benar, saya adalah saya tidak berubah. cuma watak "kamu dan mereka" sentiasa berubah, dari seorang pemimpin pelajar yang hebat, sahabat yang terlalu baik(kepada kawan-kawanya), penghubung silaturrahim yang sangat hebat antara "mereka-mereka".....
dan juga hakim dan juri yang sangat ADIL dan SAKSAMA*lagi sekali saya katakan itu dengan nada cynical.



nak tahu siapadia "kamu dan mereka",
biarlah,
"kamu dan mereka" itu tak penting untuk disebutkan disini,
biarlah kita hanya belajar dari situ,
*bila dah ambil satu tanggungjawab, jalankan betul-betul*




kita semua belajar sesuatu hari ini,
terima kasih "kamu dan mereka"
kali ini saya katakan dengan *senyum



.cikkiki.
:)

Saturday, 27 March 2010

.rumit



"kadang-kadang kita rasa dah cukup tahu, dah terlebih faham tentang seseorang"
tapi masih..... ada selebihnya yang kita tak tahu,
macam tu juga ker apa orang fikir tentang kita???
rumit.....

kenapa ada sisi lain dalam setiap orang
"the other side"
yang terlindung,
yang tersembunyi,
adakah bagus bila kita sedar tentang itu??
atau lebih baik,
tidak tahu atau tak sedar sampai bila-bila?
atau,
kalau kita sudah sedar dan tahu,
adalah lebih baik kita buat tidak tahu,
atau
tunjukkan yang kita tahu,



better,
"forgive and forget"
atau
"forgive but never forget"


??????????



*miss home gila*
home where i know people truly,
.cikkiki.






notakiki: saya sangat rindukan rumah yang ada mak ayah, tapit, chado, ecah, pot
sangat sangat sangat sangat sangat rindukan rumah ;c

.seadanya ;)

"boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia amat baik bagimu, boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui"
(Surah Al-baqarah; 216)




;)

.kata-kata sweet, nilainya juga harus sweet plus plus




saya harap seseorang akan kata;


"You are the answer of my equation"




"I know you don't think, you mean this much to me..
But, I promise you, that you do.."


"I wanna grow with you
i wanna die lying in your arms
i wanna grow old with you
i wanna be looking in your eyes
i wanna be there for you
sharing in everything you do
i wanna grow old with you"


"I could conquer the world using one hand, as long as you were holding the other.."




You'll be eighty-seven; I'll be eighty-nine
I'll still look at you like the stars that shine


sweeeeeeet





tapi hidup ini bukan perlukan kata-kata indah sangat,
"action speaks louder than word"

bila kita expressikan sesuatu dengan hati dan jiwa, perasaannnya lain,
sebab itu,
kadang-kadang benda biasa boleh jadi best sangat!!!





.cik kiki.


Love is like the stars...
It's always there, but you don't always see it.


.earth hour- satu jam untuk dunia

27hb march 2010
sabtu








"sila tutup lampu sejam"

selepas banyak malam-malam kamu yang cerah,
opss amat amat cerah...
jangan kedekut untuk hanya sejam;)
ambik sedikit masa untuk tengok bintang**
;)





untuk sesetengah negara as australia, negara pelopor earth hour ini, mereka bermula pada 8.30pm
warga usm; start 9pm till 10pm



more infomation: website earth hour here


notasukassikiki: asyik dengan lampu mata pun dah silau:)

Friday, 26 March 2010

.jumaatnism~a process towards the better tomorow



tajuk perasan lebey....hahahahaha
maybe we should put our sense of critical thinking here;)

its all over....manyak la hang punya over


semua jumaatnism punya asignment finish, owh i cant wait for next week punya jumaatnism~ngeeeh

selamat pagi dunia
mari kita buat rancangan untuk hari ini(intonation ala-ala deejay radio)
  • pukul10 keluar pergi kampus
  •  hantar asigment *fell blessed =P
  • balik bilik terindah ini*sengaja highlightkan perkataan itu
  • masak kat bilik~ hahaha, hujung semester adalah masa yang sesuai untuk memasak selepas puas berjoli-jolian, hari nie menunya, ayam masak merah madu, nasi beriani ngan nasi hujan panas(kaler biru dan hijau), masak hitam ayam ala cik kiki, sotong goreng tepung bersalut kentucky* the list are endless.... hahahahaha (semua nama masakan tadi adalah tipu semata-mata~ngeeeh, bajet la nak masak begituan)
  • mengemas bilik ~ okeh amat tidak janji akan membuat ini~ngeeeh(lambang gadis yang mengakui kekurangan diri,hahahahaha)
  • berangan jap
  • faceboooking
  • cari bahan untuk my next media kits(public relation)*kunun-kunun la
  • membuka temporary dobi service untuk diri sendiri sahaja  "kiki laundry service" *sangat banyak baju perlu dibasuh............... sangat rindukan rumah!!!! (saya basuh baju pakai tangan ok, semua yang basuh baju pakai mesin sila SHUT UP!!!)
  • buat pom pom, malam nie perasmian temasya olahraga tahunan usm, kena jerit kuat-kuat untuk restu (itu desasiwa tempat tinggal saya)

tidor awal*absurd


nota cik kiki yang bestari: sila jangan lupa pergi sembahyang jumaat bagi yang berkelayakan.

Wednesday, 24 March 2010

.Si garaning by imaen

*ini my bedtime post;
owh baru pukul3 petang??
*semalam, semalam dan semalam amat kurang sempurna tidor~ngeeeh*



hmm sigaraning.


sigaraning adalah belahan jiwa, err like ur "soul mate" in english, sebenarnya itu adalah bahasa jawa,(untuk penerangan lanjut, sila beli buku imaen sigaraning published by jemari seni).





*saya amat suka baca buku dari jemari seni publication ini, bukunya ubah perception kita tentang novel-novel melayu, bukan hanya perlu isikan cerita cinta juga cerita hidup tapi tetap perlu bahasa yang indah:) congrats!!!


huh, sudahkah bertemu dengan sigaraning kalian? atau masih menunggu, atau sudah jumpa, atau jumpa dan belum pasti...

dulu waktu saya sedang google mencari apakah sigaraning ini, saya terjumpa satu belog dan ayatnyee amat besh sesangat, sila baca;


Ada rasa yang tertinggal. Seperti melepas belahan jiwa, orang yang kau pikir tercipta untukmu, yang melengkapi dirimu, yang menjadi cermin pribadimu.

Karena tak cukup keberanian di dadamu, kau lepas dia. Karena tak cukup rasa percaya bahwa kau diinginkannya juga, kau biarkan dia berlalu begitu saja. Tanpa apapun untuk mencapainya.

Sudah berapa kali kau lakukan itu? Membiarkan momen-momen lewat, hingga mereka bersama yang lainnya? Yang seringkali kau pikir lebih baik darimu?

Malam ini tak indah. Sebab engkau kehilangan. Atau malam ini indah? Sebab aku mendapat sebuah frame cerita yang sepertinya akan menjadi hits berikutnya?


thanks to;
http://truelia.multiply.com/journal/item/314/Sigaraning_Nyawa





.cik .kiki.
terus tidor, hmm penat men
;) dan juga sob sob
unggu..















memetik kata al-rumi,
"cinta bukan bertemu disuatu tempat akhirnya, cinta adalah bersama sejak azali"

;)

Tuesday, 23 March 2010

.lupa, lupa dan lupa~ngeeh

kenapa ye harini amat banyak kejadian terlupa dan lupa. entah...




terlupa modem
1. harini ingat nak stay back kat library, so waktu bersiap-siap nak pergi libry, cari my broadband punya moden tiada. p mana pulak(kata org penang). satu bilik cari, merata-rata, dan akhirnya jumpa kat celah tilam~ngeeh, sebab tenet wifi usm dah wokey jarang nak cucuk moden kat lapty, kecuali macam nak download movie ke hapa ker* rasa macam nak terminate jela broadbband nie, ye tak?? 



terlupa bawa kad matrix
2. then, dah siap kemas. mula la gerak, naik bus komuter usm nak p libry, dalam bus baru tersedar terlupa bawa matrix card, abih nak masuk libry camno???~sengal amat. pinjam yang kalai, erk pinjam tali nyer jela, cardnye saya ganti dengan bussiness card sapa ntah yg ada dalam purse, masuk dengan selamat* nasib baik pak cik yg kat depan tuh tak chek, kalau tak.....~ngeeh



terlupa yg sedang pinjam kad matrix orang
3. dah la pinjam tali card matrix orang, isinya pulak bussines card hapa ntah tapi ada hati pulak cik kiki nak p pinjam buku, dah pergi kaunter depan abang yg urus pinjaman tuh, nasib baik belum kasi buku kalau tak dia scan card matrix yg sebenarnya card perniagaan hapa ntah tuh, tak pasal-pasal jadi glamer sebentar..haha*glamer kena tegur la kat depan masyarakat lain.



terlupa nak ambik balik buku dan payung
4. pukul4 ade kelas, balik kelas pergi toilet jap, letakkan buku and payung kat luar, last-last boleh diri ini pergi balik macam tu je, dah sampai bus stop terakhir, baru teringat. then patah balik.


penatnyee asyik lupa
ok dah la sikit-sikit membelog,
nak p wat keje berfaedah sebentar..
tatatata


.cik kiki.


p/s: lupa buatkan anda jadi penat, takut benda yg kita lupa bila dah teringat kembali tak ada kat tempat yg kita tinggal;)

Sunday, 21 March 2010

.cerita zaman kecil


ini kenangan zaman kecil saya;)








owh ini dalam umur setahun, mak saya amat gemar ambik gambar macam nie, semua 4 orang anak beliau ada gambar meniarap. itulah saya, budak kecik berkepala donga, kata mak: waktu tu terkejut dengar loceng auntie cina tu yang kuat bagai.




waktu nie dalam 3, 4 tahun gitula kot. kegemaran utama melawa dan pakai lipstik. euuuu... sangat suka gambar nie. sayang bajunye mak dah bagi kat sapa ntah, kalau tak nak wat simpanan anak cucu cicit, keh3




ini dengan syafiq, adikku sayang. sekarang beliau sudah tinggi melebihi kakak sendiri. nampak tak mulut cik kiki macam kaler terang amat compare dengan si syafiq. hahaha, itu kerana i telah pakai lipstick yang tebal~ngeeh





seronok sangat dapat peluk adik walaupun ketika itu adik anda tak berapa nak faham bahasa lagi.
;)






gambar nie macam terlipat sikit, hehe boleh edit. tapi hilang la memorinya.sebenarnya kau malas tak nak mengaku. saya sebelah syafiq, yang belakang adalah sepupu, kak ayu, kak ah dan kak ilah. 2 orang telah berkahwin dan ada anak comei macam gadis pakai baju bunga pink kat depan~ngeeeh
agak seksi baju tersebut, mak sila jawab;)





nie kat umah tok nek, nenek kepada mak. ini semua keje encik pak lang(bapa saudara) yang letak orang atas bontot kereta tu, saya sudah kira-kira nak terjun. nampak tak belah kiri ada baju kurung hijau, itu mak saya nak datang menyelamat. mak memang penyelamat terbaik, selalu, sampai sekarang;)




nie pulak waktu tadika, rombongan pergi zoo taiping, tapi waktu tu tak ada la night safari. perasan tak mukka siapa paling jahat dan sombong?? yang pakai jaket dengan tshirt doraemon kat dalam. senyum pon tak nak, teruk. ok yang barisan kat bawah yg duduk tu selalu jadi mangsa keganasan perempuan berjaket tu. tapi sekarang dia sudah berubah(wah statement tak tahan). sedang improve diri dari hari demi hari, insya Allah.

p/s: kepada semua yang ada dalam gambar tu, minta maaf kerana siti nurshakirah suhaimi dah jadi shabat yang teruk kepada awak semua. wish u all the great thing dunia ilal akhirat.






suka gambar nie;) sebenarnya ada lagi satu, gambar nie tangkap sebab nak tunjukkan cik kiki yang bergigi rongak kat depan. tapi gambar yang saya senyum nampak gigi tidak bawa datang ke usm, so itulah aja. 



waktu umur 4 sampai 6 tahun, saya tinggal antara rumah mak dan umah tok(nenek), saya sangat banyak gambar  ketika kecil terima kasih pada bapa-bapa dan mak saudara yang amat gemar menangkap gambar. dari gambar bangun tidor, first time makan durian, bergaduh, menangis, tidor, kena demam campak pertama kali, dan macam-macam(mungkin kita akan kongsi lain kali), saya amat suka bila lihat kembali. gambar jadi kenangan indah bila kita meningkat usia. suka bila buka belog setengah orang yang buat belog khas untuk anak diorang, dari lahir~ tulis harapan, tulis impian, tulis benda-benda biasa yang budak-budak tu buat yang nanti akan jadi kenangan paling besh buat diorang.



*uh, nak wat belog la for my future he and the childrens*
hahaha, belajar pon belom habih berangan je lebey..;)


okeh, gambar kecik dah tengok... sekarang kanak-kanak tersebut telah membesar menjadi gadis umur 21 tahun yang sangat suka makan....lalalalaalala;)


'cik kiki'
nampak tak kalai sedang jeling gadis yg amat suka makan ini???
~ngeeeh









Saturday, 20 March 2010

.being and doing

"tanpa perlu lakukan apa-apa, sekadar ada sudah memadai"
 ;)





.saya beberapa hari lepas



uh, lama tidak ngupdate belog.. alasan malas boleh terima tak???`ngeeh
banyak perkara yang macam hampeh berlaku dua tiga hari lepas, owh tapi tidak perlu risau saya masih "shining' seperti selalu;)


"saya sedang belajar control emotion, sedih tak perlu terlalu sedih"

tapi still,
banyak jugak perkara yang best, hepi-hepi dan indah-indah~huhu

minggu lepas encik sepupuku kahwen.. nah nie mesti la tergolong dalam kategori hepi-hepi. weh bercinta 8 tahun kot, lama tau.. bukan sesenang je nak sampai tahap neh,huh amat besh macam tuh kan??

perkara besh kedua adalah balik rumah, lepak2, bermalas-malasan, bergaduh dengan adik-adik, makan tanpa henti, tido dengan selesa, mandi berjam-jam, membebel, dan segalanya yang amat disukai.


saya sedang enjoy every moment, mungkin banyak perkara yang bagi setengah manusia lain adalah benda biasa yang tidak besh amat. saya pilih menghadapi semuanya secara besh, tengok permandangan dalam bas rapid pun i senyum sensorang sampai mak cik sebelah fikir i ada masalah..~ngeeh, saya tidak kisah.

tapi tipu kalau sesekali tak rasa bengang atau macam hampeh,

sedang rasa bengang,
bengang dengan diri sendiri yang nyanyuk dan pelupa tahap teruk.
tertinggal charger kat rumah~sedang mengahadapi pembalasan atas nyanyuk sendiri
kerana saya cuma memakai hand phone chap rama-rama yang tiada manusia lain sanggup nak pakai jenis handphone begituan, amat payah nak pinjam charger orang.. huh, okeh, sedang menjadi lost connection dengan semua orang.

tapi ada juga perkara baik,

macam i call my mum sehari dua kali sejak tak ada hand phone~kalau ada hand phone mak yang called i,hehe
sedang kembali pada nature~ kepala hotak engkau la kiki!!
tapi sekarang dah ada phone dah, my cik yah(mak saudara) telah memberi telefon gantian...

moralnye; telekomunikasi sudah amat penting sekarang.

mendapat asigment baru, disaat-saat lagi 3 minggu nak exam. sungguh bless bukan? ok bukan satu atau dua, tapi tiga..
tiga asignment untuk subjek 1 asignment utk subjek memasak(subject terpaksa di rahsiakan), 2 untuk subjek mengemas (subject juga terpaksa dirahsiakan)
amat indah kan?
yeeha..


sila hepikan diri selalu,
apa pun berlaku..
;)

.cik kiki.

Wednesday, 10 March 2010

.sila mengambil risiko mencuba


         

 “twenty years (kalau masih bernafas dibumi Allah ni) from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones that you do”



sedang meraptai my persuasive speech "dare to take risks".. 
okeh tak tajuknyee?*ngeeh
sila berani ambil risiko 
err..bukan la macam amik risiko mende-mende yang tak berfaedah,
ada batasan la, bukan amik risiko membuta tuli,
dah besar kan??
sila la sama-sama kita fikirkan sendiri;)

pergi dulu,
.cik kiki.

wish me luck:)
 

Tuesday, 9 March 2010

.my whole week..*i guess

jemput minum*sedang minum teh susu segera cap boh yang rasanya amat pelik.







tadi hari isnin, okeh itu maksudnye hari sebelum nie. sebab sekarang dah hari selasa~wee
permulaan minggu yang bagus sesangat
selepas semalam berhempas pulas pergi ke toilet dan 'amat kurang membaca buku'
sepatutnya test.
dalam bus yang bersesak sesak dengan pelbagai manusia kampus,
dan aku sedang sweating~ akibat cuaca yg indah
ngeeh..
iqa called,
sekali, tak sempat nak jawab,
kedua kali, kalut menjawab,
"class cancel"
adakah patut sedih atau gembira?

sedih; sebab dah almost sampai class setelah bangun dan bersiap dan bermekap bagai nak rak untuk inspirasi ketika menjawab test..erk perlu ker?

gembira; sebab ada manyak-manyak masa nak membaca lagi...



so saya memilih gembira;)


ini adalah minggu yang bahagia, 
ada satu asignment untuk disiapkan, yay almost siap*berpandangan positive amat
itu adalah kerja berkumpulan bersama sahabat baik sendiri,
senang nak menyusun atur
berdoa untuk 'A' insyaAllah
*ala-ala confident jee, perasan lebey..



dan juga satu speech untuk persuade orang,
ini utk my course yg tanpa exam,
menumpukan sepenuh perhatian atas bebelan aka speech/public speaking
minggu neh speech to persuade..
apa yang cik kiki nak pujuk orang neh suruh ikut??
yay, otak mengong
ada beberapa cadangan..
macam,

1. stop giving excuses... err tak tahu sambungan aper?
macam okeh jugak la, ajak orang jangan asyik nak memberi alasan je. sila buat apa yang anda patut buat dengan sehabis baik.*tapi ini macam bercakap "menepuk talam terpercik muka sendiri"*betulkah peribahasa itu?' macam pelik jee..
*taknak la menjadi orang yang hanya bercakap bagai nak rak nasihati orang tapi diri sendiri tidak sepertinya..

2. take time to tell your parent that you love them...
sukee, sebab ramai orang yang tak express love yang secukupnya dekat ibu dan bapa, asyik mengexpress pada kekasih cuma, haha*kata-kata berbau cemburu..~ngeeh

payahnyee nak persuade orang, sebab kalau tersalah persuade boleh jadi infomative speech, itu sudah lari tajuk. markah juga akan lari, mungkin akan consider beberapa lagi topik yang lain.
*ada ker masa lagi?? eh, ade je.. cuba apply positive thinking sekali lagi...hehe



owh hari rabu pun saya amat suka hari rabu,
presentation rabu ini, selepas 2 minggu tertunda atas segala hal.. insyaAllah
then speech "sudah mula rasa rama-rama dalam perut"
test PR, pada malam hari rabu yang indah.

khamis kosong, cuma satu kelas.
itupun petang,
so khamis adalah hari final touch untuk asignment.
baca untuk test jumaat



jumaat yang bahagia amat,
kelas PR,
lalalalalalala
next replacement class; test

balik rumah tercinta
untuk kutip rasa gembira diaorang kat rumah, jadi pendinding..haha;)


there will be kenduri encik anchik my sepupu (sabtu sebelah puan ancik, ahad sebelah beliau)
tangkap gambar manyak-manyak untuk upload kat blog,
amat tidak janji okeh...


nota kiki: apa yang ada kat atas cuma rancangan, selebihnya Allah yang Maha Kuasa;)


doakan me;)
.cik kiki.

pesanan penting: kadang-kadang minum teh susu yang konvensional, si teh campur susu pekat manis lebih enak daripada teh susu yang telah melalui transformasi.

okeh, sekarang boleh panggil aku cik kuno=P

Monday, 8 March 2010

.tag from cik ira

ini adalah tag dari cik ira.. 
oleh kerana cik kiki amatla busan menstudykan diri,
mari refresh otak sendiri,hehe
apa kata kita buat tag ini???
thanks cik ira


1. you have to print screen wallpaper that you used right now..
~ngeeh*malunya nak print desktop i yg amat semak..haha
i tend to letak semuanya kat desktop, haha senang nak click~ngeeh


2. tell us why you like that wallpaper..
owh.. itu gambar sy dengan my kakak sepupu (cik nini) yang lebih kepada kakak sendiri. suka, suka and suka lihat gambar itu*amat mengong2 dan tak berkarisma dgn mulut macam tuh. *lawaknya muka kalau tengok balik,hahaha (i selalu tukar my wallpaper)

3. tag 10 people
saya ingin tag sesiapa saja yang nak membuat tag ini;)


pengajaran dari tag ini: cuba rajin-rajinkan diri kemaskan desktop anda.


.cik kiki.
 tenkiu cik ira yg kiut..huhu;)


.apa perasaan...

apa perasaan anda?
kalau sedang suka suki nak study*sedang mood yg berkobar-kobar tetibe anda dilanda sakit perut yg kritikal, dan terpaksa berulang-alik ke tandas?

apa perasaan anda?
kalau anda amatlah "homesick", penat dengan setengah perkara, penat dengan setengah manusia  yang pura-pura baik, mak anda menelefon tanya khabar dan anda dengar suara riuh rendah adik anda sedang duduk bersuka ria, bergelak ketawa tengok final raja lawak sambil bet dengan ayah anda siapa yang menang?

 gambar hanya hiasan semata-mata


apa perasaan anda?
kalau anda nak ada test esok dan sekarang anda dah pergi toilet berselang berapa kali?

apa perasaan anda?
kalau anda sedang ingatkan seseorang, entah seseorang itu ingatkan anda atau tidak..

'soalan untuk diri sendiri'
hmm. ada setengah perkara yang berkait dengan diri sendiri, tapi diri sendiri tak dapat menjawab..
sucks!!

sudah masuk hari isnin??
yay!! saya amat suka hari isnin,haha

sign out
.cik kiki.