Tuesday, 9 March 2010

.my whole week..*i guess

jemput minum*sedang minum teh susu segera cap boh yang rasanya amat pelik.







tadi hari isnin, okeh itu maksudnye hari sebelum nie. sebab sekarang dah hari selasa~wee
permulaan minggu yang bagus sesangat
selepas semalam berhempas pulas pergi ke toilet dan 'amat kurang membaca buku'
sepatutnya test.
dalam bus yang bersesak sesak dengan pelbagai manusia kampus,
dan aku sedang sweating~ akibat cuaca yg indah
ngeeh..
iqa called,
sekali, tak sempat nak jawab,
kedua kali, kalut menjawab,
"class cancel"
adakah patut sedih atau gembira?

sedih; sebab dah almost sampai class setelah bangun dan bersiap dan bermekap bagai nak rak untuk inspirasi ketika menjawab test..erk perlu ker?

gembira; sebab ada manyak-manyak masa nak membaca lagi...



so saya memilih gembira;)


ini adalah minggu yang bahagia, 
ada satu asignment untuk disiapkan, yay almost siap*berpandangan positive amat
itu adalah kerja berkumpulan bersama sahabat baik sendiri,
senang nak menyusun atur
berdoa untuk 'A' insyaAllah
*ala-ala confident jee, perasan lebey..



dan juga satu speech untuk persuade orang,
ini utk my course yg tanpa exam,
menumpukan sepenuh perhatian atas bebelan aka speech/public speaking
minggu neh speech to persuade..
apa yang cik kiki nak pujuk orang neh suruh ikut??
yay, otak mengong
ada beberapa cadangan..
macam,

1. stop giving excuses... err tak tahu sambungan aper?
macam okeh jugak la, ajak orang jangan asyik nak memberi alasan je. sila buat apa yang anda patut buat dengan sehabis baik.*tapi ini macam bercakap "menepuk talam terpercik muka sendiri"*betulkah peribahasa itu?' macam pelik jee..
*taknak la menjadi orang yang hanya bercakap bagai nak rak nasihati orang tapi diri sendiri tidak sepertinya..

2. take time to tell your parent that you love them...
sukee, sebab ramai orang yang tak express love yang secukupnya dekat ibu dan bapa, asyik mengexpress pada kekasih cuma, haha*kata-kata berbau cemburu..~ngeeh

payahnyee nak persuade orang, sebab kalau tersalah persuade boleh jadi infomative speech, itu sudah lari tajuk. markah juga akan lari, mungkin akan consider beberapa lagi topik yang lain.
*ada ker masa lagi?? eh, ade je.. cuba apply positive thinking sekali lagi...hehe



owh hari rabu pun saya amat suka hari rabu,
presentation rabu ini, selepas 2 minggu tertunda atas segala hal.. insyaAllah
then speech "sudah mula rasa rama-rama dalam perut"
test PR, pada malam hari rabu yang indah.

khamis kosong, cuma satu kelas.
itupun petang,
so khamis adalah hari final touch untuk asignment.
baca untuk test jumaat



jumaat yang bahagia amat,
kelas PR,
lalalalalalala
next replacement class; test

balik rumah tercinta
untuk kutip rasa gembira diaorang kat rumah, jadi pendinding..haha;)


there will be kenduri encik anchik my sepupu (sabtu sebelah puan ancik, ahad sebelah beliau)
tangkap gambar manyak-manyak untuk upload kat blog,
amat tidak janji okeh...


nota kiki: apa yang ada kat atas cuma rancangan, selebihnya Allah yang Maha Kuasa;)


doakan me;)
.cik kiki.

pesanan penting: kadang-kadang minum teh susu yang konvensional, si teh campur susu pekat manis lebih enak daripada teh susu yang telah melalui transformasi.

okeh, sekarang boleh panggil aku cik kuno=P

1 comment :

Lady Bie @ Mel said...

Babe..terpaksa doh rearrange jadual kt gara2 DR..huhuhu..kacau giler hidup aku cam nie...muahahaha(dah mereng dah)
Bc la post kat blog Maureen and read the comment