Wednesday, 24 November 2010

All can utter words, but only few can make it happy (;










in utterance,
we dont judge it by true or false,
but we see whether,
its
happy utterance,
or,
unhappy utterance.


then, how can we make happy utterance?



simply,
do what we said,
surely,
we contribute happiness in each of it.





setiap kata-kata yang diucapkan,
kita bukan menilai dari salah atau betul,
tapi kita lihat samada,
itu,
kata-kata yang gembira,
atau,
kata-kata yang tidak gembira,


jadi bagaimana untuk membuat satu kata-kata yang gembira?


mudah,
buat apa yang kita kata,
pasti kita menyumbang kegembiraan dalam setiap kata-kata kita.


this is not about, actions speak louder than words,
its about actions that should come together with the words.





*omg, my translation worse than google translate, HAHA
**Speech act theory yang telah berjaya aku rosakkan, heee ;) guess what? pukul9 karang exam for discourse analysis.



doakan sitinurshakirah ini :)



p/s: i just loves the relation of happy with sentence, macam cute gila, satu sentence pun perlu gembira dan bahagia.. apalagi manusia kan??

Sunday, 21 November 2010

Larian kedatangan





pernah pergi latihan rumah sukan waktu sekolah?
waktu semua orang kena lari untuk pilih wakil pelari rumah.
wajib.
semua.
lari kuat-kuat,
supaya cikgu ambil kedatangan,
lari untuk dapat tanda hadir segaris,
dari tanda kosong takda isi,
pernah?

Friday, 19 November 2010

Senarai perkara harus buat #1





beli buku-buku versi berkulit realiti awesome milik encik Nicholas Sparks
ATAU
cuba cari-gali segala sumber untuk free Ebook beliau

Hari ini aku belajar


ramai orang cakap begitu-begini,
ini tak betul, itu tak betul,

tapi rupanya dia sedang tepuk air dalam talam,
sambil muka pandang talam tepat-tepat,


basah ke tidak?
sama-sama kita fikir.

Saturday, 13 November 2010

Serius tak horror

Tadi lepas maghrib, sempat meng-online ym, si farah terus buzz dan lepas sembang serba sikit. Si farah yang rajin terus on web cam. Oh, okeh terus accept dengan intention nak meng-horrorkan beliau tambah-tambah pulak dia on webcam dalam gelap dengan lampu study ja.. haha.



kiki : awat golap?
kiki : ang dok dalam gelap ka?
feyra comey : ha'ah
feyra comey : aku duk dlm gelap
kiki : benda pa kat belakang ang tuh?
feyra comey : bkk lmpu stdy ja
feyra comey : ngokngek

waktu neh tak pandang lansung belakang, buat muka tak kisah gila


kiki : weh
kiki : betul
kiki : yg kat belah kanan tuh
feyra comey : towel


dah  pusing belakang tengok


kiki : kat belah kanan
kiki : kalau kat ang belh kirii kot
kiki : mcm kabus2 sikit
feyra comey : oittttttttttt
feyra comey : dah la aku tdo sorg

terus off webcam dan mai lepak bilik dan mungkin tidor sini.


hahahahaha ;p
sitinurshakirah jahat gila





*feyra comel = farah (nick name ym beliau)

---
HAHA, seronok gila bila dapat usik orang dan kenapalah aku tak post this enty before hmmm











Lets just choose satu without doubt


optimist individual atau unrealistic individual
errr maybe both,

tapi aku vote untuk first option ;))







2 off to stars





Okeh sudah selamat tinggal dua paper ajaib, cuma tinggal lagi tiga. dua subjek major dan satu minor. tapi semuanya minggu depan 19hb,24hb dan 25hb, agak lama lagi tuh *sambil buat loncatan bintang suka hati* haha.

Hari neh cuma main tukar-template-blog sebanyak berpuluh kali sambil meraikan fasa pertama hari raya dari exam. :P waktu dalam bilik exam*sebab budak major english sangat ciput, jadi exam bukan dalam dewan besar-besaran, cuma dalam bilik kapasiti kecil* asyik rancang dan motivate diri untuk cepat jawab, lepas tu boleh qada tidor dengan selesa. tapi balik bilik, spend masa berjam-jam nak lenakan diri. sakit hati betul!

Dalam dewan exam tadi juga sempat memalukan diri sendiri, sambil ingat isi-isi penting dan idea yang mencurah-curah, ingat sedang monolog dalam diri sendiri, tapi rupanya aku cakap-kuat-gila sampai si mel yang selang satu meja pusing tanya kenapa. list kegilaan diri sudah terbongkar dalam masyarakat exam tadi. Lepas tuh elok-elok masa tinggal 30minit, kalut-kalut dan terhegeh-hegeh nak finalised-kan jawapan akhir, tulis laju-laju gaya pelari pecut, terlepas pen 80sen, terpelanting sampai next row. wooow hebat gila, sekali lagi jadi perhatian ramai. Lepas tuh segan gila nak angkat kepala, dahla exam bukan dengan budak major sendiri je, budak-budak lain entah course hapa lagi ada sekali.

Waktu masuk dewan elok-elok je perangai sopan santun, ucap goodluck sana sini.
nah, bila tengah stressed jawab exam, baru keluar perangai huduh

Apapun, syukur boleh jawab sebab aku tahu aku main banyak.
Ini semua berkat doa mak, ayah dan siapa lagi yang doakan.
Thanks banyak-banyak ;)

Sunday, 7 November 2010

Alhamdulillah





satu mimpi sedang dalam usaha jadi kenyataan
doakan sitinurshakirah ini
insyaAllah :)

Saturday, 6 November 2010

Chronology self-saloon

Satu;


Dua;







Tiga;








Customer; uzma abihah (my cousin)
Hairstylist; chado (my adik)




*hairstylist la sangat,HAHA

.m thing






rasa sangat 'm'











.buih sabun


Buih sabun
selalu rasa wow bila tengok buih sabun yang banyak,
dulu-dulu selalu beli botol buih sabun yang harga 30sen,
yang botolnya ada warna, biru,merah,
tapi cepat sangat habis kuasa sabun,
bila dah takda buih boleh di tiup,
selalu,
duduk senyap-senyap dalam bilik air,
lama-lama,
buat eksperimen buih sabun sendiri pakai sabun basuh kain mak,
walaupun buih-buih yang jadi tak se-awesome mana,

rasa ajaib gila waktu tu sebab berjaya buat sendiri,
HAHA

rindu (:
dekat buih sabun

.kamera kuning



kamera kuning yang sangat cute :)
oh, cute dan comel sungguh, rasamacamnakbuatphotonehjadiwallpaperlaptop,HAHA gila




tapi masih berpuashati dengan prestasi kamera biru ajaib..
*as usual perkataan 'tapi' telah berjaya meneutral-kan keinginan
HAHA

.our naked eyes




our naked eyes is more powerful than any dslr camera,
sekali snap, selamanya duduk dalam kotak memori,
kan kan kan




Friday, 5 November 2010

.suka#1

aku suka bila duduk dalam bilik, malapkan lampu, bukak lampu meja yang tak terang benderang. bukan aku penjimat kuasa electric yang radikal, atau pencinta suasana romantika-de-amour macam si kavita selalu kata. sebab silau mata aku sudah bertambah kuasa, jadi cuaca lampu terang buat cik mata sangat tak selesa.

.that "-ed" thing

aku selalu benci those "-ed" suffix untuk english language
its separated "the past" and "the present"



how about guna je perkataan macam "telah(as in malay)" to indicate 'the past' without changing the word structure?

because that "-ed" thing always makes certain words sound so demmm pathetic (:

.sensorang

time duduk sorang-sorang (bunyi kipas pusing pon rasa macam merdu gila)
update belog pula rasanya seperti sedang bercakap dengan seseorang


sedang padan muka kat diri sendiri, tinggalkan rumate lama sangat, iqa pun dah balik kampung (:








Thursday, 4 November 2010

.happy deepavali

to kalai and sashi, our kak long and abg long 
happy deepavali
selamat bergumbira-gumbira 
sebelum exam
heeee ;p

.mimpi


berapa peratus kita boleh percaya??
kalau mimpi yang hampir sama setiap kali,



aku ada satu mimpi dengan perasaan berulang setiap kali bangun,
dan aku selalu settle mimpi itu mainan tidur,
mungkin aku banyak fikir tentang sesuatu, 
jadi fikiran tu datang sampai dalam mimpi,
mungkin,

teori logik hati aku(;

.selamat berperiksaan





satu minggu balik rumah
rasa sangat awesome bila sampai petang tadi*dramatic gila, haha


p/s: khamis depan exam 1st paper, wish me luck!! doakan saya dan maaf silap salah :) and wish you luck tooo

Sorang

time duduk sorang-sorang (bunyi kipas pusing pon rasa macam merdu gila)
update belog pula rasanya seperti sedang bercakap dengan seseorang










notetoiqamyrumateifhappenthatshereadthis: awat hang balik kampung tak habaq??


---
Waktu datang hostel dan tiada kawan.

Wednesday, 27 October 2010

.Somewhere there is a happy affair,










Somewhere there is a happy affair, 
A ghost of a good mood
                     - owl city~rainbow veins 

*sila gembira-gembira selalu 
huhu













.rasa ajaib mak

"napa mak tetiba telefon kakak tengah malam? tak tidoq lagi ka?"
"tak, mak tidoq dah, saja terjaga tadi teringat kat hang"


sumpah waktu tu jugak rasa nak nangis kuat-kuat
tapi tahan kuat-kuat dalam hati,


ajaib kan mak kita?
bila kita susah hati, jauh ribu batu mana pun dia dapat rasa ;)



minta-minta Allah panjangkan umur untuk rasa perasaan ajaib macam tu
amin

Tuesday, 26 October 2010

.sila kuat (:











akan rindu manusia-manusia ini 1 semester lagi (:



entah kenapa 2 hari ini penuh emosi syahdu sedih-sedih saja, haih
cik hati sila kuatkan diri anda!!!

*sila gembira-gembira

Random poem





Satu hari cepat je berlalu,


---
selalu suka symbolism punya sajak, ajaib.

.selamat 22 melissa edward!!



selamat hari jadi melissa edward
selamat 22 tahun

selamat gembira-gembira selalu
selamat graduate tahun depan
selamat kerja bagus-bagus
selamat bertemu bintang hati
selamat bahagia dengannya
selamat punya anak-anak
selamat bahagiakan mak ayah
selamat capai semua keinginan
selamat melancong-lancong ke tempat idaman

selamat hari lahir sahabat
mungkin aku kurang 19 tahun sebelum
kita cuma kenal untuk 3 tahun ini
tapi aku sangat harap yang kita akan kenal sampai tua
sampai anak cucu kita jadi sahabat

sori babe, sebab aku takda hadiah apa pun
i'm such a loooooseeer gila

terima kasih untuk jadi sahabat yang baik selama ini
yang support me when i'm down
down feeling
down financial
yang sanggup kongsi makan maggi 
sanggup kongsi makan nasi 'se-tupparware'

and thanks babe
untuk sanggup satu bantal tidor
dari tahun 1 semester 2
thanks,
dan faham aku selalu
time aku senyap sunyi tak rasa nak cakap, tensen
you just there duduk sebelah
hug me when u look i sad
and cakap, 'takpe jangan risau aku ada'
thanks untuk jadi sahabat berjaga malam aku,
yang ada masalah tidur malam,
thanks untuk jadi nocturnal together,
thanks untuk cakap, "you can do it baby"
bila aku lost dan miserable
thanks untuk still telefon time cuti,
walau aku selalu lupa charge telefon
thanks untuk just understand me tanpa tanya kenapa,


thanks untuk semuanya




thanks sebab aku tahu ang tak pernah harapkan thanks ini semua ;)
kamik sayang kitak
and sahabat selalu-selalu selamanya insyaAllah ;)


maaf untuk perangai kucar-kacir aku selama ini ;P

happy birthday babe ;)
with lots of love

Monday, 25 October 2010

.akan


kak nini dan laut




Kakak, insyaAllah kita akan jumpa


.hacks merah






dulu, waktu kecil
aku fikir  si hacks merah ini layak untuk orang dewasa
dengan rasa mint yang serius
tanpa manis

sekarang,
aku yang lebih mahu pilih hackss merah yang serius dari gula-gula manis berperisa

Sunday, 24 October 2010

.smallest things

.teringat-teringat



gambar tahun satu waktu jualan wus (subject wajib uni) sort like kena bukak company pastu ada buat jualan besar-besaran, bergambar dengan kedai sebelah dan sebelah


cuma nak cakap tulis,
rindu those moment
cepat gila 3 tahun berlalu kan kan kan

















Saturday, 23 October 2010

.what city truly lost

when will i ever get to  experience #1?




penang adalah suburban sky rasanya.
okeh, except balik pulau yang ada anjung indah tempat tengok bintang
dan sampai sekarang belum sampai lagi,hahahh
pathetic gila (:






.no horlick horlick

cuma nak cakap, aku tak suka horlick!!
sampai bila-bila tak suka,
dah try nak minum,
rasanya sangat tak berkenan, ntah papa
takda maknanya hooo hooo horlick semua,

okeh nak pergi buat teh lipton
babai

.hari ini dan exam



sepatutnya balik hari ini, tapi sebab banyak gila-gila kerja yang diri sendiri tundakan, tangguhkan
jadi terpaksa juga tundakan dan tangguhkan hari balik rumah kepada minggu depan
padan muka kan??
hahahha
dan nak tahu?
minggu depan adalah minggu terakhir
dan minggu selepasnya adalah minggu belajar sungguh-sungguh (study week)
rasa macam cepat masa berlalu
satu semester cepat sangat
rasa masih pening-pening antara bab-bab awal,
dan minggu depan sudah kuliah akhir,
jadual periksa dah lama keluar,
hari periksa adalah,
11
12
19
24
25
tak suka betul hari ini exam dan esoknya ada exam jugak,
tapi tak sangka semester ini di anugerahkan 4 paper hari berturut-turut, hahaha ;p
dan 25 juga adalah hari sebelum hari terakhir exam
menjadi orang terakhir pulang lagi semester ini


sekarang sedang lompat bintang sebab terlalu suka hati, hahaha

Persepsi dan miskonsepsi

Entah, orang selalu tersalah faham aku sebagai perempuan sihir yang bermuka garang dan sangat sombong



---
Bila baca etry yang aku biar ini, seriously I dont care anymore, pandanglah sebagai apa sekalipun.

Why people fall in love?

Why people fall in love?


It is a mystery why we fall in love. It is a mystery how it

happens. It is a mystery when it comes. It is a mystery why
some love grows and it is a mystery why some love fails.

You can analyze this mystery and look for reasons and
causes, but you will never do anymore that take the life out
of the experience. Just as life itself is more than the sum of
the bones and muscles and electrical impulses in the body,
love is more than the sum of the interests and attractions
and commonalities that two people share. And just as life
itself is a gift that comes and goes in its own time, so too, the
coming of love must be taken as an unfathomable gift that
cannott be questioned in its ways.

Sometimes, hopefully at least once in your life - the gift of
love will come to you in full flower. Take hold of it and
celebrate it in all inexpressible beauty. This is the dream we
all share. More often, it will come and take hold of you,
celebrate you for a brief moment, then move on.

When this happen to young people, they too often try to
grasp the love and hold it to them, refusing to see that it is a
gift that just as freely, moves away. When they fall out of
love, or the person they love feels the spirit of love leaving,
they try desperately to reclaim the love that is lost rather
than accepting the gift for what it was, then moving on.

They want answers where there are no answers. They
want to know what is wrong in them that makes the other
person no longer love them, or try to get their love to change,
thinking that if some small things were different, love would
bloom again. They blame their circumstances and say that if
they go far awayandsarttt a new life, their love will grow.

They try anything to give meaning to what has happened. But
there is no meaning beyond the love itself, and until they
accept its own mysterious ways, they live in a sea of misery.

You need to know this about love, and accept it. You need to
treat what it brings you with kindness. If you find yourself in
love with someone who does not love you, be gentle with
yourself. There is nothing wrong with you. Love just didn't
choose to rest in the other person's heart.

If you find yourself someone in love with you but you don't
love him back ffe honoredthatoveamedrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
door, but gently refuse the gift you cannot return. Do not
take advantage; do not cause pain. How you deal with love
is how you deal with yourself. All our hearts feel the same
pains and joys, even if our lives and ways are different.

If you fall in love with another, and he falls in love with you,
and then love chooses to leave, do not try to reclaim it nor to
assess blame. Let it go. There is a reason and there is a
meaning. You will know in time.

Remember that you don't choose love. Love chooses you. All
you can really do is accept it for all its mystery when it
comes into your life. Feel the way it fills you to overflowing,
then reach out and give it away. Give it back to the person
who brought it alive in you. Give it to others who deem it
poor in spirit. Give it to the world around you in any way you can.

There is where many lovers go wrong. Having been so long
without love, they understand love only as a need. They see
their hearts as empty places that will be filled by love, and
they begin to look at love as something that flows to them
rather than from them.

The first blush of new love is filled to overflowing, but as
their love cools, they revert to seeing their love as a need.
They cease to be someone who generates love and instead
become someone who seeks love. They forget that tee
seccrt flooovvthaiiitt,,,,,,,,,,,,,,, and that it can be made to
grow only by giving it away.

Remember this and keep it to your heart. Love has its time, its
own season, its own reason for coming and going. You
cannott bribe it or coerce it, or reason it into staying. You can
only embrace it when it arrives and give it away when it
comes to you. But if it chooses to leave from your heart or
from the heart of your lover, there is nothing you can do and
there is nothing you should do. Love always has been and
always will be a mystery.



BE GLAD THAT IT CAME TO LIVE
FOR A MOMENT IN YOUR LIFE. 




---
This is so funneh, and soo corny. Kiki yang dulu

Random Quotes

Don't you hate that? Uncomfortable silence. Why do we feel it's necessary to talk about bull in order to feel comfortable? That's when you know you've found somebody really special. When you can just shut the hell up for a minute and comfortably share a silence


I love you without knowing how, why, or even from where
-Patch Adams 


All our young lives we search for someone to love, someone to make us complete. We choose partners and change partners. We dance to a song of heartbreak and hope, all the while wondering if somewhere, somehow, someone perfect is searching for us.
-The Wonder Years



---
Blank and don't know why.

.the one that can combine both side




satu status lama dan ini antara 3 komen dari komen-komen panjang,
y : tekanan pertama belajar setelah cuti panjang
x: yup betul2 sangat tekanan tapi happy jugak,huhuhu
y: ang memang takda perasaan punya orang



Rasa-rasa kalau kita nampak si x itu happy selalu, maknanya si x itu takada perasaan? Sebab dia asyik gelak-gelak suka hati, jadi kita rasa itu dia, kemudian kita anggap dia begitu saja. Kita rasa nak cakap, kita cakap apa saja, sebab dia jenis gembira yang takada marah-sakit-hati. Kita buat konklusi sendiri. 

Ada setengah orang lebih senang meletakkan setengah perkara sebelah dan sebelah, maksudnya kalau ini begini tak perlu campur dengan yang itu, bukan sebab dia membezakan masalah, sedih dan kecewa dengan gembira dan ketawa suka-suka.

Dia sedang belajar jadi dewasa,
Dia sedang belajar lihat orang mana yang faham sebelah lagi,
walaupun ketika orang itu sedang lihat sebelah lain yang ketawa gembira-gembira.






nota: komunikasi x dan y adalah dari fb si x(komen lama).

Friday, 22 October 2010

.layout baru wuu wuuu

okeh, new layout..
takda keje tukau layout banyak kali dalam seminggu,
rasanya ini lebih simple
tak berterabai,
heeeh

http://www.emocutez.com

.empat manusia dalam satu situasi

manusia satu,
main game tembak-tembak sambil tekan kuat-kuat tetikus,
mata pandang tajam-tajam skrin laptop,
menang game,
taip-taip,
sambung game,
menang atau kalah,
taip-taip,


manusia dua dan tiga,
sedang taip cepat-cepat dan laju-laju tepi meja dekat tingkap,
hujan luar takda kesan,




manusia empat,
duduk,
taip-taip.
baring,
tanggalkan spek,
dengar lagu,
taip-taip
handfon mati lupa cas bateri,
bosan,
baring diam-diam,
dengar bunyi kipas,
bunyi hujan,
bunyi jari jari mereka tekan keyboard,
bunyi jari sendiri yang tak berbunyi.


manusia satu, dua, tiga itu sangat bergaya,

suka, suka,

tapi aku manusia ke empat,
banyak sangat mimpi,

Thursday, 21 October 2010

.collocative words




tadi waktu semua tengah stuck dengan this 'collocative words' thingy,
because we had to analyse this words in advertisement, which sangat susah nak cari advertisement beginian,
ketika semua orang sedang mencuba menghadam dan memberi pandangan,

hawa keluar dengan contoh ini,
"for example; kiki,
collocative words that can represent her well is,
happy,
stars, 
and maureen added, ajaib"

I was like,
"hah... why?"

hawa said,
"because we always see you happy and we know that you love stars a lot"
"and, you always use 'ajaib' for everything" 
maureen said,


entah ketika itu cuma senyum dan gelak,
sebab tak tahu nak jawab apa,
agaknya tanpa sedar kita mengusung this 'colocative words' bersama dengan kita selalu,
'collocative words'
yang kita tak tahu orang tahu itu adalah kita,



dan mungkin juga,
ada banyak lagi 'collocative words' yang orang tak tahu itu adalah kita,


apa 'collocative words' anda?
;)



collocative words is the words that we can collocate together,  the words that have a strong tendency to occur side by side.for example, pretty for girl and handsome for boy. (gila simple example kan, aplikasi tak semudah example, believe me, hahaha)

Wednesday, 20 October 2010

.satu saat

sila check samaada dah on ur autorecovery anda atau belum





dan semuanya hilang,
dalam sesaat,

kerja berjam-jam dari petang,
hilang dalam sesaat,

sekarang sedang mulakan dari sifar campur kekuatan memori,
hahaha ;p


ironinya,
terlalu percaya pada sistem auto recovery,
walaupun sebenarnya tak on-kan pun auto recovery,





p/s: do check ur autorecovery thing, esp kat powerpoint sebab mostly ms word memang autosave.
[go to power point window- office button (top left side) - power point option - save - tick auto recovery box]

or click here (kalau nak cuba recover slide powerpoint ajaib anda yang hilang selepas laptop shutdown mengejut)
*tapi percayalah, kalau tak on-kan auto recovery, semuanya telah hilang bagai mimpi (wuuu ayat sedih gila,haha)





takda apalah,
biasalah dugaan ;)
insyaAllah okeh punya ;))
sekarang nak pergi buat design slide yang lagi umpph dari tadi :)
doakan kiki!


Tuesday, 19 October 2010

.okeh penat

yeaaah!! *jerit happy sebab berjaya loading new post page
gila lama
ponat



dah lupa nak taip apa

Monday, 18 October 2010

.i wonder why it is


 just like a star across my sky,
just like an angel off the page,
just like the song in my heart,
just like oil on my hands,


 
                                               corinne bailey rae- just like a star




a few lines from corinne bailey song, 
and i just,
love-suka-gila lagu ini!!!

.bukti cinta itu buta!

ketika mereka-mereka kata 'cinta itu buta', mungkin ini boleh jadi bukti nyata ;)








 ketika bergoogle, terjumpa bukti kukuh ini, *lol
dan ya, 


'cinta itu buta'
dan,



encik siput ini sedang tunjukkan kita buktinya ;p







.108 draft



waktu nak taip-taip blog tadi baru terperasan yang sekarang sudah ada 108 draft entry yang belum dipublish-kan. 
ya Allah, tak sangka sebanyak tu
inilah orang kata sikit-sikit lama-lama jadi bukit
dan tak lama lagi,
draft post mungkin lebih banyak daripada apa yang ditulis diblog,
heeee ;p





nota; tiba-tiba bersemangat nak jadikan semua draft kepada entry yg dipublish-kan, hooo yeah!! 


tapi (effect suara sayu dan syahdu dimasukkan)
sebelum tu nak sambung buat assignmentS
nampak tak 's' besar, maknanya itu assignment yang bukan 'singular' 
banyak dari satu,






dan semuanya wajib siap sebelum jumaat ini,





oh,
sila ucapkan selamat berjaya dan padan muka sebab tak buat kerja awal-awal,
tengkiu-tengkiu 
haha*biol 

.sedang belajar



kelmarin pergi jumpa tapit (adik), lepak-lepak kat mamak makan-minum, bila sampai  masa bayar, saya cepat-cepat bangun dan keluarkan duit nak pergi bayarkan, makan tengahari tadi juga dia dah sibuk-sibuk nak bayarkan, takkan minum petang nak suruh dia bayarkan jugak, sebab sekarang pun dah hujung bulan, jadi sangat faham poket orang bekerja hujung bulan sangat kecik ;P tiba-tiba si tapit bangun bagi isyarat muka macam tak-payah-bayar-aku-ada-banyak-duit-gila (walaupun sebenarnya takda),dan kemudian bangun pergi bayar...


waktu tu sedar,
dia sedang belajar bekerja, dan
dia juga sedang belajar jadi lelaki dewasa


oh, tiba-tiba rasa sangat tua, hahahaha



minta-minta dia jadi lelaki dewasa yang bahagia ;)
amin






Thursday, 14 October 2010

.saddest love story (:




10th Grade:-
As I sat there in English class,
I stared at the girl next to me.
She was my so called 'best friend'.
I stared at her long, silky hair,
And wished she was mine.
But she didn't notice me like that,
And I knew it.
After class,
She walked up to me and asked me for
The notes she had missed the day before.
I handed them to her.She said 'thanks'
And gave me a kiss on the cheek.
I want to tell her, I want her to know
That I don't want to be just friends,
I love her but I'm just too shy,
And I don't know why.


11th grade:-
The phone rang. On the other end,
It was her. She was in tears,
Mumbling on and on about how
Her love had broke her heart.
She asked me to come over
Because she didn't want to be alone, So I did.
As I sat next to her on the sofa, I stared at her
Soft eyes, wishing she was mine.
After 2 hours, one Drew Barrymore movie,
And three bags of chips,
She decided to go home.
She looked at me, said 'thanks'
And gave me a kiss
On the cheek..I want to tell her,
I want her to know that
I don't want to be just friends,
I love her but I'm just too shy,
And I don't know why.


Senior year:-
One fine day she walked to my locker.
'My date is sick' she said,
'hes not gonna go' well,
I didn't have a date, and in 7th grade,
We made a promise that
If neither of us had dates,
We would go together just as 'best friends'.
So we did.
That night, after everything was over,
I was standing at her front door step.
I stared at her as She smiled at me
And stared at me with her crystal eyes.
Then she said- 'I had the best time, thanks!'
And gave me a kiss on the cheek.
I want to tell her,
I want her to know
That I don't want to be just friends,
I love her but I'm just too shy,
And I don't know why.



Graduation:-
A day passed, then a week, then a month.
Before I could blink, it was graduation day.
I watched as her perfect body
Floated like an angel
Up on stage to get her diploma.
I wanted her to be mine-but
She didn't notice me like that, and I knew it.
Before everyone went home,
She came to me in her smock and hat,
And cried as I hugged her.
Then she lifted her head from my shoulder
And said- 'you're my best friend,
Thanks''s and gave me a kiss on the cheek.
I want to tell her,
I want her to know
That I don't want to be just friends,
I love her but I'm just too shy,
And I don't know why.



Marriage:-
Now I sit in the pews of the church.
That girl is getting married now.
And drive off to her new life,
Married to another man.
I wanted her to be mine,
But she didn't see me like that,
And I knew it.
But before she drove away,
She came to me and said 'you came !'.
She said 'thanks' and kissed me on the cheek.
I want to tell her,
I want her to know
That I don't want to be just friends,
I love her but I'm just too shy,
And I don't know why.



DEATH:-
Years passed, I looked down at the coffin
Of a girl who used to be my 'best friend'.
At the service,they read a diary entry
She had wrote in her high school years
This is what it read:
'I stare at him wishing he was mine,
But he doesn't notice me like that
And I know it.
I want to tell him,
I want him to know that
I don't want to be just friends,
I love him but I'm just too shy,
And I don't know why.
I wish he would tell me, he loved me !

..........'I wish I did too...'
I thought to my self, and I cried.






 

*currently reading: letter from the unknown women the novel version, cerita itu adalah sedih gila dari yang ini (: 
 



.40 perkara a survey


[1] Are you straight? yes!!

[2] Where is your default picture taken? profile pic? its taken at quensbay

[3] What is your middle name? siti nurshakirah suhaimi, so i guess nurshakirah la kot kan?

[4] Do you have a crush? perhaps

[5] Does your crush like you back? *grumbles* i dont know

[6] What is your current mood? lost and mengantuk

[7] What are you looking forward to? to sleep

[8] What makes you happy? people that i love happy

[9] Look at a poster in your room, what's on it? no poster, just some reminder notes about assignment

[10] What are you not looking forward to? to keep awake like this while my rumate tidor dgn happy, sucks

[11] If you must be an animal for one day, what would you be? i dont want to be any

[12] Have you ever had a near death experience? yes, sebab bengong pegi lintas jalan tanpa tengok plus rabun, almost got hit by car, i just simply stand there sebab terkejut and the driver was crying sgt teruk, alhamdulillah takda apa

[13] What was the last phone conversation you had about? oh kavitha called me tadi and ask me to gmail some notes to her and ratha

[14] The song stuck in your head? vanilla twilight

[15] What is your desktop background? black background as mcrsoft just detect my window are not original, hahaha and i cant change to other background plus malas nak format

[16] what are you wearing? shirt, speck and kain batik, heeh

[17] When was the last time you cried? last night while reading the real story behind "vanilla twilight" songs, super sad!!!

[18] Have you ever sung in front of a large audience? nope and never

[19] If you could have a super power what would it be? psychic, to read somebodys heart

[20] What's the first thing you notice about the opposite sex? tak pakai tudung

[21] What do you usually order from Starbucks? tak penah g starbucks pon, haha

[22] What's your biggest secret? i want it to remains secret, hehe

[23] Who makes you the happiest? orang-orang yang i sayang

[24] Who makes you the most depressed? hah,

[25] Do you still watch kiddy movies or TV shows? when with ecah, oh yes i watch it,haha

[26] What are you eating or drinking at the moment? coffe plus tesco's chocolate drink, mixed it together, super sedap!! haha

[28] What's your favorite smell? my mum

[29] If you could describe your life in one word what would it be?? sitinurshakirahsuhaimi

[30] When was the last time you had a hug? last night! mel hugged me as she'd go to perhimpuan anak serawak at upm

[31] What do you want most in life? happy family dunia ilal akhirat

[32] What/who are you thinking about right now? faraway star 

[33] What should you be doing? sleeping but i cant sleep, huh

[34] What's you favorite candy? chocolate

[35] How often do you laugh? depend on my mood

[36] Do you like working in the yard? sometimes ketika kerajinan melanda

[37] What are you doing this week? assignment, assignment

[38] Do you act differently around your crush/significant other? i'm singlet but i think that, we shud just act the way we are, thats the best way,

[39] Who was the last person to make you cry? adam young the singer of owl city by his blog

[40] Did you lie at all during this survey? nope

.penang mendung (:





i thought i'd drop you easily
but that was not to be
you burrowed like summer tic
so you invade my sleeps and confuse my dreams
turn my night to sleepless itch
                                      -owl city



penang yang mendung, tiada bintang
really miss the star!!!










Wednesday, 13 October 2010

.baju kembang

dengan kak nini, munir and tapit


tetiba rasa rindu pada budak pakai baju kembang pink dengan kasut hijau dan sandarkan tangan kat dinding tanpa risau apa-apa dengan mulut tak reti senyum.. sombong gila, hahaha

*i used to called it baju kembang instead of "gaun" (gown),hahaha and somehow till now still wondering why tapit love that kind of shirt yg bercorak abstract itu so much dulo-dulo, sampai nangis-nangis nak pakai.. haha


sampai sekarang mereka-mereka,
my cousins kak nini, munir plus my adik, tapit masih tinggi dan tinggi ;p


Vanilla twilight

The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear
'Cause I wish you were here

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
'Til I look at my hands and feel sad
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I'll find repose in new ways
Though I haven't slept in two days
'Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I'll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don't feel so alone

I don't feel so alone, I don't feel so alone

As many times as I blink
I'll think of you tonight
I'll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I'll taste the sky and feel alive again

And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here






currently listening to this song on repeat, over and over again.



Mungkin bukan plural




"we are more often frightened than hurt; 
and we suffer more from imagination than from reality."              
                                                  -lucius annaeus seneca


Tuesday, 12 October 2010

Loading sabar

kesabaran itu kejayaan :)
walau apapun

contoh situasi:
anda nak bloggy but then bila tekan new post asyik loading
tapi anda cuba, cuba and cuba,
then,
tiada lagi loading-loading
:)



jangan berhenti mencuba
apapun, cuba loading, loading sampai berjaya,
walau lama mana pun,



.kiki.

Monday, 11 October 2010

Tak suka

Aku tak suka lelaki yang..




  • seseorang yang tiba-tiba bermanis mulut, bertukar tingkah laku, bertukar jadi si concern tentang hal hidup aku, sibuk tanya dah makan ke belum padahal sebelum ini tak pernah nak sibuk tahu.

  • puji melampau-lampau sampai rasa muak dan illogic, macam membenarkan apa yang kita kata semua sebab nak mengambil hati kita

  • sudah tengok gambar sekeping dua (ini di facebook) padahal gambar itu cuma ketika nasib-nasib baik tertangkap gambar cantik, kemudian cakap tersuka atau apa-apa,

  • lelaki yang beraksi lebih, konon-konon hebat dan segala, pandai ini dan itu tapi akhirnya tiba-tiba muncul minta kita tolong buatkan asignment, tolong cari bahan ini dan itu,

  • yang jenis penyibuk tak tentu arah, yang bila kita tipu kata ada buah hati dan dah kawan bertahun-tahun, walaupun sebenarnya sangat single dan haram tak pernah bercinta pun,  tapi si manusia yang satu ini masih tak faham, sibuk pulak nak tengok gambar buahati kita yang memang tak pernah wujud, wth apa masalah kau sebenarnya?


ya, aku single dan kalau nak kata pathetic atau apa sekalipun silakan. 

sorry, i dont believe love at first sight, sebab apa? sebab aku sangatlah rabun, i had to wear spec or lens dengan power 300++, so i had to find someone  that can guide me during my ups and downs, yang really care without harapkan anything in return, a mixed taste talker not just the sweet one only, yang tak perlu cakap manis-manis tapi i know it by heart, yang like me the way i am in real life, bukan kat photo-photo perasan milik me... maybe he is someone yang i dont give demm untuk kasi alasan-alasan ini semua, sebab dia my exception and i'm his exception too



i know that i mungkin sudah@belum jumpa dia
he is somewhere insyaAllah
















Sunday, 10 October 2010

Sahabat yang manis

dapat mesej ajaib dari aida ;)
"kirah, rndu lh kt ang, apa2 pn ang kwn aku, dunia akhrt"





manis kan?
dah lama tak contact si aida, tak message atau apa.
waktu balik cuti raya hari tuh pun, takda telefon sangat, kalau dulu-dulu time sekolah menengah, tangan peluh-peluh sebab pegang telefon rumah, cakap berejam-rejam tak ingat esok nak jumpa balik kat sekolah. arwah tok selalu marah dan pelik sebab sembang lama-lama padahal esok nak jumpa, haha
rindu tok sangat-sangat!

aida pendiam compare dengan sitinurshakirah ini yang tak berhenti bercakap. tapi rasanya dia understand me well, dan sekarang dah nak masuk umur 22 tahun, kitaorang dah sampai stage tak perlu message-message atau call, dan kadang-kadang cuma message "weh, buat apa?" walaupun kadang-kadang salah seorang tak balas,
 

dulu waktu sekolah, sebab masing-masing takada duit sangat, lepas habih tolak tambang bus, cuma dapat bajet utk makan, kadang-kadang simpan duit sebab nak beli air tin paling murah, lain-lain rasa, pastu share lepas tu pergi pusing-pusing pekan sementara tunggu bus nak balik, usyar-usyar barang apa yang cantik, pastu simpan duit sikit-sikit, sementara nak ada duit, tiap-tiap hari pergi usyar lagi, sampai kakak kedai itu naik boring.


kalau kat selama cuma ada satu kedai buku yang jual buku-buku rujukan dan novel-novel, kalau hari jumaat balik sekolah awal pukul12 selalu pergi kedai buku tu, baca-baca sinopsis novel then cakap macam nak beli, tapi sebenarnya tak beli pun..haha


banyak kenangan dengan aida sampai tak muat nak tulis kat sini, dan insyaAllah kalau panjang umur banyak lagi kenangan yang nak dicipta ;)
sampai anak cucu cicit nanti, then cucu kita akan berkawan baik, kan aida? haha


rindu hang jugak!!
.kirah.



Sabtu dan ahad





semalam hari sabtu yang mendung
satu sebab cuaca yang memang mendung
dua sebab memang diri sendiri yang bermalas-malasan

hari ini juga masih hari ahad yang mendung,
satu masih sebab cuaca
tapi sebab ke dua dah tak boleh pakai lagi,
esok test harus  mesti rajinkan diri
:)


jadi sekarang sedang kalut-kalut cari nota-nota rojak campul gaul yang tulis merata-rata
dan harap-harap esok adalah soalan aplikasi bukan soalan fakta-fakta yang perlu penerangan jelas
sebab kalau aplikasi masih boleh goreng-goreng secukup rasa
tapi kalau fakta selalunya akan terbuat fakta sendiri ;p
kalah kajian encik searle and austin bertahun-tahun,
hahaha


okeh,
selamat hari ahad yang best!!
selamat pengantin baru untuk angkasawan negara!
selamat ke akhir hayat, dunia akhirat ;)