Tuesday, 12 April 2011

.kunci

malam tadi,
pakai baju terbalik, oh lupa nak cakap dengan confidentgilababas, kemudian, waktu nak pergi discussion, pakai tudung jugak terbalik, sedar waktu dah nak keluar, sooo bantai-sahajalah-labu, 


RECAP: a day before semalam, i lost my kunci bilik, kalau hilang kena bayar rm20, oh mahal kan?  hari ahad tuh, balik discussion nak masuk bilik cari punya cari kunci, tiada di mana-mana, macamana nak masuk kalau rumate anda juga bersama anda ketika itu dan dia juga tiada membawa kunci, okeh patah balik, cari sepanjang jalan, dan syukur jumpa dalam kerusi kat atas foyer, tempat discussion. 


the ajaib nyanyuk part: sungguh tak sangka, malam ini, i lost my key again! tapi kali ini boleh masuk bilik sebab rumate ajaib membawa kunci, tapi risau-lah, hilang ke mana pula, puas fikir-fikir... okeh kami pun jalan sekali lagi, naik foyer, selongkar semua kerusi dua tiga kali.... to found out,









aku yang fobia sebab terhilang kunci semalam letakkan kunci tu dalam beg mel, dan aku tak bawak sebarang beg semalam cuma kad and pen, jadi menyimpan kunci didalam beg orang adalah langkah terbaik... dan kemudian diri sendiri lupa, adalah BONUS point ;p




p/s: harap penyakit nyanyuk ini akan berakhir bila kahwin, hahaha ;p statement gatai meroyan. tapi memang patutla kena hapuskan penyakit nih, kang tak pasal-pasal plak asyik gaduh je sebab aku main tinggal kunci rumah.. oh maybe jugak, ten years from now takda lagi dah kunci rumah, pakai face recognition....

see thats how optimist think ;p



okeh, takjadi nak hapuskan penyakit ini lagi, hahahaa ;p

5 comments :

Al said...

face recognition?
kang lupe plak mane tpt nk scan face..ape kes? haha..

Muhammad Fakhruddin Salleh said...

Hahaha. Terbaik kan hang noks. Kunci hilang segala.

Muhammad Fakhruddin Salleh said...

Hahaha. Terbaik kan hang. Kunci hilang segala.

kiki said...

al: oh tak lupa kot, pasai scannya kt depan pintu rumah jaaa.. hahaha ;p


kudin: tula weh, aku pon tak tau apa nak jd neh, nyanyuk teruk sgt, redha jela... hahaha

iffyie said...

hahahaha..aku pun ada penyakit yg sama..lalalalala