Wednesday, 2 February 2011

Cold

untuk hawa;



teringat hasil bual dengan teman baik semajor melalui ruang sembang maya semalam. walaupun sekampus, tapi dia di hostel sana, dan aku di hostel sini. jadi selepas sembang-sembang biasa, dia capai satu konklusi, katanya aku ini selalu 'cool', suka ketawa dan kadang-kadang bila mendengar nama panggilan aku, dia rasa gembira. dia rasa aku 'cool' sebab katanya aku boleh pergi mana-mana sendiri (sebab petang sebelumnya kami ketemu ketika dia mahu ke tesco dengan kawan dan aku baru pulang dari sana).

entah apa definisi 'cool' pada dia, aku boleh saja buka kamus oxford dan tempekkan maknanya. tapi ini bukan hanya tentang 'word meaning', ini dicampur pula dengan 'speaker meaning', dan bukan aku pengucapnya disini jadi aku tak tahu.


serius aku suka, kalau benar aku mampu buat orang gembira begitu. aku suka sampai aku rasa mahu lompat bintang ratus-ratus kali.


tapi benarnya, aku bukan 'cool'
bukan,
sedikit pun bukan.


yang dia lihat itu bukan 'cool'
itu 'cold'

c.o.l.d
ya, aku faham.
bila lihat jauh, mata mungkin boleh jadi tersalah tafsir.
kabur.



sebab aku sendiri rabun jauh.

5 comments :

farah liana said...

cik kiki.. anda di mana......

Mad Maureen said...

oh, now i know the translation for chatting in BM - ruang sembang maya.. ;) thank you!

of the course you are definitely cool.... the first time i know you during Falsafah, i think you have the coolest name in the world... ANd yeah, about the part where Hawa mentioned, the part where 'pergi mana2 sendiri' yeah, i think that is definitely cool cause that shows that you are independent... and you will do something that you like though you have to do it on your own without depending on anybody else..

Besides, taking up Penulisan Skrip paper though the other Masscom ELS coursemates didn't take it also shows how cool you are.. As long as you like that thing, you will want to take it without hesitation.. and i really hope you will score A in that paper.. ;)

One more thing, i think you are warm too.. Cause you can make jokes spontaneously, and you are sporting and 1Malaysia... You can mix with people from different backgrounds.

no, i don't think you are cold.. (in my own interpretation of the meaning of cold).. but like you said, i'm not sure about the speaker meaning here but i think you are cool and at the same time warm.. i definitely agree with Hawa ~!

kikisuhaimi said...

maumau; *speechless* terharu

tengs sebab kirimkan kiki rasa warm when i read ur comment :)

muah!this one for u :X

kikisuhaimi said...

farah; yup, ade ni babe.. sila mai bilik aku yg ajaib, hahaha ;p

Cik Hawa said...

lama rasanya nak mengomen..dari mula baca ari 2 lagi tapi selalu tengah jalan..so komen ni nak gtau,hawa balas kat entri hawa..

*C.O.O.L means cool..takkan pernah sama dengan C.O.L.D.