Thursday, 27 January 2011

Masalah persepsi mereka

gambar hasil google.



pagi tadi ada presentation kumpulan,
seperti biasa-biasa untuk menambahkan daya konfiden ketika present dengan sedikit unsur-unsur estetik,
present adalah waktu untuk pakai baju rona yang hampir sama,
pilih dan janji,
semua setuju untuk merah,
ketika pagi nak ke kelas, warna yang merah jadi terang sangat
segan,
kawan, merangkap teman sekumpulan dan teman sebilik,
sebut yang agak segan nak jalan depan orang
aku setuju dalam hati

tapi dimulut aku cakap, 'biar je, bukan masalah kita kalau depa ada perception problem'
selepas tu,
rasa ayat spontan itu sangat ajaib, heh


serius, aku dah penat dengan pandangan mata orang hanya sebab aku pakai baju warna ungu dengan sandal kuning, so whatttt kalau aku memang perempuan off colour?



jadi setiap kali sesiapa pandang remeh anda, abaikan, selagi kita tahu kita tak melanggar hukum atau undang-undang.... pandang depan, jalan terus dan anggap otak mereka ada masalah persepsi yang kronik.


*sebab tak cukup masa, presentation  sambung next next week, warna apa pulak eh?

3 comments :

Mad Maureen said...

biarlah mata yang memandang tu Kiki... Mungkin mereka kurang warna dalam hidup mereka. Spread your colours, and voila, it's gonna be a bright, bright day...

And yea, hehe.. sebab presentation sambung lagi, tak tau nak pakai baju apa sudah.. (-_-") hehehe..

kikisuhaimi said...

tengs maumau... :)


aha, kiki pon belum pasti mahu pakai warna apa.. haha, seang fikir secara serius neh..

Mel said...

buat xtau je yer cik Kiki...yg pntg ang hepi...

warna...ungu...pink...putih...biru...kelabu...ermmm...warna hitam...

hehehe...