Friday, 16 December 2011

.magically wrapped gift

dua puluh tiga tahun satu hari. haha. tulis dalam bentuk number nampak macam sangat besar. ya sudah dua puluh tiga, dan ya masih kurang sini sana, masih cuba yang terbaik untuk dunia dan akhirat, doakan! terima kasih untuk yang ingat, walaupun sebenarnya aku sendiri pun tak teringat soal satu hari yang kita panggil hari lahir ini, sebab sekarang aku asyik fikir tentang hari-hari. boleh kata tahun yang dua puluh tiga ini, tahun aku benar-benar jadi perempuan dewasa yang banyak fikir soal harga runcit barangan, harga tambang bus, rumah sewa dan segala macam

alhamdulillah, aku dapat sahabat sebagai hadiah dalam balutan ajaib yang aku sendiri tak nampak sebelum ini, danjuga mereka-mereka yang terus ada selalu, melebihi jarak perjalanan. kadang takut, macamana kalau masa depan aku yang bongek ini tiba-tiba terlukakan hati orang-orang yang baik ini, minta Allah jaga persahabatan ini dunia dan akhirat.


---

rasanya aku dah cantumkan cerita dalam entri lain, kemudian aku biar entri ini begini. aku memang suka biar, patut aku padam.

No comments :