Wednesday, 16 March 2011

Irfan dan pong-pong

 si irfan yang hensem walaupun tanpa gigi~ oh




rindu kat irfan,; (
irfan dah balik duduk dengan abah dan mama dia for good. mama dia dah berhenti kerja untuk jaga si irfan dan nabihah (kakaknya irfan). minggu lepas bila balik rumah, rumah rasa kosong gila, cuma ada si ecah, bayi yang melebihi had umur, cuma dapat bergaduh dengan ecah yang dah pandai membalas balik, HAHA. tak dapat main dengan irfan gemok, tak dapat bau baby yang wangi, aduh. patah hati tanpa irfan, buah hati pertama kak long ;(

evan ayah, dah berura-ura, lepas minggu neh nak pergi umah si irfan dan ambik dia duduk kat rumah. sangat dull tanpa irfan gemok, sampai ayah tersasul-sasul, ceritanya begini;

kat umah ada seekor kucing, selepas cheteh kucing ayah kena rompak dengan seorang kanak-kanak (minta dia jaga elok-elok la, tapi tang mencuri dan mengambil tanpa izin itu sangat tak baik!). lepas cheteh hilang, ada satu kucing hitam yang jatuh dalam longkang depan rumah, ecah amik bela, dan entah sapa ntah namakan 'pong', series nama tak romantik lansung! HAHA

dulu si pong jadi pilihan kedua selepas irfan, HAHA. sekarang bila irfan dah balik umah mama dia, si pong ni pun sangat la sibuk nak menonjolkan diri,

main golek-golek pemadam ecah waktu si ecah wat kerja sekolah,

main-main tali waktu semua orang tengah tengok berita

asal ada semua benda bergerak sikit mesti nak main tangkap


okeh tengah si pong main-main, kami semua tengah tonton berita, tetibe ayah instead of panggil pong oh pong, ayah pergi panggil

'irfan oh irfan'


sure hati si pong hancur berkecai, HAHA


*si pong kena usaha kuat sikit lagi nak amik hati ayah ;p

3 comments :

Mad Maureen said...

comel betul nama si pong.. XD irfan is gonna be a very handsome man in the future. and i understand why your dad misses him so much. i know he's lovable even just by looking at his pic!

kiki said...

oh mau, irfan sure seronok baca ini :))

thanks mau!

Cik Hawa said...

suka kata2 semangat Kiki untuk Pong tu..

"si pong kena usaha kuat sikit lagi nak amik hati ayah"..